Ordførere reagerer på nasjonal transportplan:

Har ikke hørt noe om E6 gjennom Gudbrandsdalen: - Det er urovekkende

Ordførere i Gudbrandsdalen er bekymret for om ferdigstilling av E6 gjennom Gudbrandsdalen ikke vil bli prioritert i nasjonal transportplan.  

SAVNER INFORMASJON: Ny E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen åpnet for trafikk i desember 2016, nå frykter ordførerne i området at ferdigstillingen av veien ikke blir en del av nasjonal transportplan.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
SAVNER INFORMASJON: Ny E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen åpnet for trafikk i desember 2016, nå frykter ordførerne i området at ferdigstillingen av veien ikke blir en del av nasjonal transportplan. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regjeringen orienterte om nasjonal transportplan på Oslo S torsdag formiddag, nærmere bestemt ved rulletrappen ned til spor 19. Partilederne fra de fire partiene - Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, samt samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) deltok.

Der kom det fram at det skal satses stort på jernbane i flere deler av landet. I forkant av orienteringen lekket også informasjon om andre punkter i NTP gjennom media, som ny Oslotunnel og ferdigstilling av Inercity-triangelet på Østlandet, i tillegg til det ytre Inercity-triangelet helt til Lillehammer, Halden og Skien.

Den endelige nasjonale transportplanen blir ikke lagt fram før nærmere påske.

Statsminister Erna Solberg reiste tirsdag landet rundt for å presentere flere av satsingene i nasjonal transportplan. Blant annet på en pressekonferanse i Bergen ved Arna stasjon presenterte hun samferdselsplanene for Hordaland. Der er Bergensbanen, E16 og E39 blant satsingsområdene.

Ordførere i Gudbrandsdalen reagerer nå på at E6 ikke har blitt nevnt.

- Jeg har ikke hørt noen ting, og det er jo litt urovekkende at vi ikke har hørt noe om etappe to på E6 i Gudbrandsdalen, sier Arne Fossmo (Ap), ordfører i Ringebu kommune, med støtte fra ordførerne i Nord-Fron, Øyer og Sel kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer