- MÅ FINNE UT AV DET SELV: Jens Stoltenberg kommer ikke med mer penger inn i lønnsoppgjøret nå. Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
- MÅ FINNE UT AV DET SELV: Jens Stoltenberg kommer ikke med mer penger inn i lønnsoppgjøret nå. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.Vis mer

Har ikke mer penger til kvinnene

Jens Stoltenberg vil ikke blande seg inn i lønnsoppgjøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Jens Stoltenberg sier at regjeringen ikke har noe mer penger å komme med til de streikende i barnehager, skoler, sykehjem og på norske sykehus rundt om i landet.

- Det er ikke aktuelt å gå inn med mer penger. Dette er kommunenes ansvar, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Streiken er den største i Norge på 30 år. Det har vært et mål å få til likelønn innenfor ansvarlige rammer. I statlig sektor er man fornøyd, men i kommunene og i helseforetakene streiker de lavtlønte.

Stoltenberg vil ikke fordele skyld.

- Det er alltid bedre å bli enige enn å ikke bli enige, men dette er en del av det norske systemet for lønnsfastsettelse. Noen ganger ender det med streik. Jeg er glad for at man er enige om lønnsoppgjøret i privat sektor og i staten. Det er et betydelig løft og en omfordeling, sier Stoltenberg. 

Etter mekling i nesten halvannet døgn på overtid, ble det løsning i Oslo kommune. Dermed blir det ingen streik i hovedstaden.

I går ettermiddag ble det klart at renholderne har funnet en løsning. Fortsatt streiker 17 000 kommuneansatte og rundt 1000 sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter i helseforetakene. Transportarbeiderstreiken er heller ikke avsluttet.