Har ikke møtt sønnens kjæreste

Dronning Margrethe og hennes mann Henrik har ikke hørt noe om at sønnen skal gifte seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Margrethe og ektemannen er på sin vanlige ferie på familiens Chateau de Caix i Cahors i Frankrike.

De to mener pressen er alt for tidlig ute med å spekulere i sønnens giftemål.

Nesten anonym

Dronningen ble møtt av journalister, og ville helst snakke om den vakre vindalen hvor ektemannen Henrik vokste opp.

Paret hadde med sine to hunder, og poserte for fotografene foran slottet. Prins Henrik vokste opp her under navnet Henri de Montpezat. Hans familie har drevet vingård i generasjoner.

- Jeg liker dette stedet fordi jeg føler meg fri. Jeg er nesten anonym. De som bor her vet hvem jeg er, men sier ingenting, sa dronningen ifølge AP.

Spekulerer høyt

Den danske kongefamilien som har fått mye pressedekning i det siste. Danske aviser spekulerer i om kronprins Frederik på 34 snart skal annonsere sin forlovelse med kjæresten Mary Donaldson på 30. Donaldson kommer fra Australia.

Dronningen var ikke særlig lysten på å utdype dette.

- Det er alt for tidlig å spekulere i giftemål. Den unge damen har ikke blitt presentert for kongeparet ennå, sa dronning Margrethe.

Sist helg ble Mary Donaldson presentert for blant andre kong Harald og hele den spanske kongefamilien under et seilerarrangement på Mallorca.

Hoffet har tidligere avvist ryktene.

Frederik har datet Mary siden de to møttes på OL i Sydney i 2000. Hun har oppholdt seg i Danmark i hele år. I februar bekreftet slottet at de to var et par.

Men det er likevel ikke snakk om giftemål sånn uten videre. Frederiks utkårede må godkjennes av Folketinget.

Dronning Margrethe og mannen Henrik ble nylig besteforeldre for andre gang. Det temaet var det ikke vanskelig å snakke om.

- Det er en glede å bli bestemor, sa dronningen.

Hennes 33-åringe sønn Joachim og hans kone prinsesse Alexandra fikk sin andre sønn 22. juli. Fra før har de en 3-årig sønn, prins Nikolai.

Populær Mary

30 år gamle Mary Donaldson regnes som et godt parti for kronprinsen som i Danmark blant annet har gått under tilnavnet turboprinsen. Kronprins Frederik har hatt flere danske kjærester, blant andre såkalte syngedamer og modeller.

Men Mary Donaldson regnes som langt mer passende, ifølge danske medier.

Hun er utlending, dermed slipper dronning Margrethe at hennes sønn får en svigerfamilie i sitt eget land, noe som kan oppleves som belastende. Ifølge danske medier skal dronningen være nokså bestemt på at hun ikke vil ha en «svigerdatter med familie på Nørrebro» (en bydel i København).

Sladrepressen har fremdeles ikke vært funnet fram noe som setter den 30-årige juristen i dårlig lys.

<B>SKAL HAN GIFTE SEG SNART?</B>Kronprinsen har i alle fall et stødig forhold på gang.
HER BOR DE:</B> Den 30 år gamle eiendomsmekleren fra øya Tasmania i Australia har det siste halve året bodd i kronprinsens leilighet på Amalienborg Slott i København, der også dronning Margrethe og prins Henrik har sin leilighet. Hvordan de har kunnet unngå å treffes er nærmest en gåte.
<B>SOMMERLIG IDYLL:</B> Det danske regentparet ferierer i Frankrike tre uker hver sommer, og vil oppholde seg på slottet Caix fram til 28. august. Det har vært spekulert i om kronprinsparet ville inngå forlovelse denne måneden før han den 2. september starter i ny jobb som saksbehandler i Forsvarsdepartementet, men i og med at dronningen fortsatt ikke har møtt sin sønns mulig tilkommende, ser det ut til at en forlovelse ikke er ventet med det aller første.
<B>MARY I DANMARK:</B> I hele år skal Mary Donaldson ha oppholdt seg i Danmark. Kronprins Frederik oppholder seg for tiden i Danmark der han fungerer som riksforstander for sin mor. Men for knappe to uker siden var det han og Mary Donaldson som regjerte på vinslottet i Cahors sammen med gode venner.