Har ikke mottatt anmeldelse etter tilropene

Politiet skal nå avhøre to personer som har meldt seg etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Lillehammer har gjort undersøkelser at tre personer som kom med truende tilrop mot Rune Øygard etter at rettsaken mot ham var avsluttett for dagen.

De tre framsto som svært aggressive og ropte blant annet «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg» til den overgrepstiltalte ordførereren.

Ikke politianmeldt Tidligere i dag bekreftet politiet overfor Dagbladet at de gjorde undersøkelser og at de lette etter personene.

- Vi har ikke mottatt noe formell anmeldelse per nå, men vi foretar undersøkelser på hvem personene er og hva som ble sagt. Vi sendte også ut patruljer rett etter hendelsen, sier Eirik Braathen, politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt.

Foreløpig vet ikke politiet hvem personene er.

- Vi kjenner først og fremst til saken via media og foreløpig vet vi ikke hvem disse er. Vi er nødt til å se på materialet før vi kan finne ut mer, sier Braathern.

Vil støtte jenta Dagbladet snakket med to av disse personene rett etter at tilropene ble framsatt. De sier at dette ikke var ment som trusler.

- Det var en rolig demonstrasjon, og det var ikke for å true noen.

Ifølge mennene vil de møte opp foran rettslokalene hver dag for å støtte jenta og hennes familie.

- Hun har blottlagt seg foran hele Norge. Tenk hvor utrolig kjipt hun har det nå. Tenk om det var våres søster eller familie, sier de.

- Hun skal vite at hun ikke er alene. Vi støtter henne, sier mennene som ønsker å være anonyme.

Fått trusler før - Jeg hørte ikke så nøye på dem men oppfattet det som aggresivt, sier Rune Øygard til Dagbladet.

Den permitterte ordføreren opplyser at det ikke er første gang han opplever ubehagelige meldinger fra ukjente.

- Jeg har fått trusler før, blant annet har noen truet med å brenne ned huset mitt, sier Øygard, som ikke uttaler seg om selve rettssaken mens den pågår.

Ekstremt alvorlig - Dette er en ekstremt alvorlig handling. Dette er bøller, som sikkert har sine svin på skogen selv, sier Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Hun kaller situasjonen «helt uakseptabel» og sier dette vil bli anmeldt til politiet.

KOM MED TILROP: Personene som kom med truende tilrop utenfor rettslokalene i Lillehammer i ettermiddag sier det hele var ment som en rolig demonstrasjon.
 Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KOM MED TILROP: Personene som kom med truende tilrop utenfor rettslokalene i Lillehammer i ettermiddag sier det hele var ment som en rolig demonstrasjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Dette er en stor tilleggsbelastning for både ham og kona, sier Larsen.

Vurderer sikkerhetstiltak Da hun ble varslet om hendelsen gikk Mette Yvonne Larsen opp i retten, tok kontakt med statsadvokate Thorbjørn Klundsete og refererte hendelsen.

Også han så alvorlig på situasjonen. De vil nå diskutere hvordan de skal håndtere dette videre. Eventuelle sikkkerhetstiltak rundt Øygard vil bli vurdert.

TRUET UTENFOR RETTEN: Rune Øygard ble utsatt for trusler utenfor rettslokalet i Lillehammer i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRUET UTENFOR RETTEN: Rune Øygard ble utsatt for trusler utenfor rettslokalet i Lillehammer i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer