Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke mye i pappen

- Når de ikke har mer i pappen, kan jeg ikke hjelpe dem, sier infosjefen i HSD etter at kapteinen, styrmannen og en til på ferga Os blåste rødt - på samme dag som de oppsagte kollegene på samme ferge møter i retten for fyllekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var NRK Hordaland som pratet med informasjonssjef Arild Sondre Sekse i rederiet HSD i dag. Han fikk da vite om at tre av selskapets ansatte hadde gjort seg skyldig i en ny fylleskandale samtidig som rettsaken mot fire av mannskapet på samme ferge måtte møte i retten og forklare seg om fyllekjøring av ferga Os.

- Om de ble "huskestue" sist, blir det bare forbokstaven denne gangen. Dette er helt uakseptabelt. Vi trodde det var en opplagt sak mellom arbeidsgiver og arbeidstakere at en holder seg til spillereglene i samfunnet. Når de ikke har mer i "pappen", kan jeg dessverre ikke hjelpe dem den dagen de tråkker over streken, sa en tydelig sint Sekse til NRK Hordaland i dag.

Tatt på fersken

Lensmannen på Austevoll fulgte etter en fyllekjører i morgentimene, og endte opp på kaia på Hufthamar. Der fant han at bilisten ikke var den eneste som som hadde tatt seg en dram. Til kai lå nemlig ferga MF «Os», og derfra strømmet lyder som minnet mistenkelig om et festlig lag. Lensmannen tok seg en tur om bord.

- Kapteinen virket ikke edru, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Da lensmannen kom på besøk igjen 06.10 i morges, før ferga skulle begynne å gå, blåste tre - av mannskapet på seks - rødt. Henholdsvis kaptein, styrmann og en tredje ansatt.

Blodprøver ble tatt av alle, og ferga ble liggende til kai. Svaret på blodprøvene foreligger først om to-tre uker.

- Dette er fullstendig sjokkerende, jeg har nesten ikke ord. Det er et kraftig slag i ansiktet på alle som jobber i HSD, sier selskapets informasjonsdirektør Arild Sondre Sekse til NTB.

Andre fyllesak

Det er nemlig ikke første gang mannskap i Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap har tatt seg en dram. For tida pågår rettssaken mot fire tidligere ansatte, som fikk sparken etter en fuktig fest på samme ferge 7. november i fjor.

I november i fjor sa konsernsjef Dagfinn Neteland til Dagbladet.no at han fremdeles var harmdirrende etter at den første fyllekjøringa ble avslørt.

- Det var nesten ufattelig å få høre. Jeg hadde problemer med å tro det, sa han den gangen. Nå er altså de ansatte på samme ferge tatt igjen.

MF «Os» er på nærmere 900 bruttotonn og har på det meste 260 passasjerer ombord.