Corona og smittestopp-app

Har ikke oppdaget coronasmitte

Etter et par ukers prøveperiode, har ikke FHIs smitteapp klart å spore opp corona-smittede på egen hånd. Nå vil FHI prøve ut en ny kommune, med flere corona-smittede.

CORONA-STENGT: Hovedstadens paradegate, Karl Johan, har fått være i fred siden midten av mars, og Norge synes å ha lykkes i å holde covid-19-viruset i sjakk. Nå vil Folkehelseinstituttet innføre en ny testkommune for smittestopp-appen sin. Kanskje appen da vil klare å spore opp nye corona-smittede. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
CORONA-STENGT: Hovedstadens paradegate, Karl Johan, har fått være i fred siden midten av mars, og Norge synes å ha lykkes i å holde covid-19-viruset i sjakk. Nå vil Folkehelseinstituttet innføre en ny testkommune for smittestopp-appen sin. Kanskje appen da vil klare å spore opp nye corona-smittede. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra å være ett av de landene med fleste corona-smittede per innbygger i midten av mars, har Norge rast nedover på lista over verdens mest covid-19-rammede, viser statistikken.

Nå tar vi sakte, men sikkert tilbake vår gamle hverdag.

Men Folkehelseinstituttets omdiskuterte smittestopp-app sliter: Denne uka hadde appen under 700 000 aktive brukere - i tillegg til at det er få antall nye covid-19-smittede i landet.

Det gjør at appen hittil ikke har verifisert én eneste smittet i de tre prøvekommunene, som ikke i forkant ble funnet av de manuelle sporfinnerne.

Få har appen

Smittestopp-appen er foreløpig i test-modus. Det er tre kommuner som har startet med appen: Drammen, Trondheim og Tromsø. Drammen var først ut, og startet sporingsarbeidet for drøye to uker siden.

- Vi har hatt sju registrerte corona-smittede i Drammen siden vi startet testingen, og bare to av dem var registrert i appen. Den har registrert noen nærkontakter, men det har ikke dukket opp noen kontakter fra appen som vi ikke hadde sporet opp sjøl, på forhånd, sier Einar Sagberg, smittevernoverlege i Drammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer