Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke opplevd en så tragisk ulykke

Nå tenker ordføreren på skoledagen i morgen etter hestetragedien.

 TO LYS - TO DØDE:  Blomster og lys ved stedet på riksvei 229 ved Bjørkelangen der to jenter på 11 og 13 år som lørdag var på tur med hest og treningsvogn ble påkjørt av en bil og seinere døde på Ullevål sykehus. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix.
TO LYS - TO DØDE: Blomster og lys ved stedet på riksvei 229 ved Bjørkelangen der to jenter på 11 og 13 år som lørdag var på tur med hest og treningsvogn ble påkjørt av en bil og seinere døde på Ullevål sykehus. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJØRKELANGEN/OSLO (Dagbladet): Dødsulykken med de to hestejentene på 11 og 13 år setter et dystert preg over Aurskog-Høland i dag.

Den ene av de omkomne jentene (13) kommer fra nærområdet ved Bjørkelangen der påkjørselen skjedde lørdag ettermiddag.

Hennes 11 år gamle venninne var på besøk fra nabokommunen Nes for å dyrke felles hesteinteresse.

- Veldig mange berørt - Jeg har ikke opplevd en så tragisk ulykke. Det setter preg på bygda når sånt skjer. Utfallet er tragisk for både familie og venner og miljøet de har vært i. Og bilføreren har også en familie, så det er veldig mange i lokalmiljøet som er berørt.

Det sier ordfører Jan A. Mærli i Aurskog-Høland kommune til Dagbladet.

Planlegger skolestart - Nå er det viktig at alle får den hjelpen de har behov for. Vi stiller opp med kriseteam der det er behov, og skoleledelsen planlegger nå hvordan elever og ansatte ved skolene skal møte situasjonen mandag morgen. Det er en utfordring å vite hvordan vi skal møte dette. Det er viktig at vi er til stede og sammen,  sier Mærli.

Han har vært ordfører i Romerike-kommunen i seks år.

- Unge jenter og hest er så vanlig i trafikkbildet vårt her. Vi ser det overalt, og dette er bare tragisk, sier ordfører Jan A. Mærli.

Familien stiller opp Den yngste jenta og familien bor på Aulie i Nes kommune, om lag tre mil fra den to år eldre venninna på Bjørkelangen og der tragedien skjedde.

- Kriseteamet har hjulpet de pårørende etter behov, og det er også mange i jentas familie som har stilt opp for hverandre. Ledelsen ved Framtun skole, der hun var elev, planlegger en minnestund og et tilpasset opplegg mandag, opplyser kommuneoverlege Unni Berit Scherjheim i Nes kommune til Dagbladet.