Har ikke penger til Hagen

Carl I. Hagen kan se langt etter pengene som mulla Krekar fikk i erstatning i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Krekar ble nylig tilkjent 45 000 euro av nederlandske myndigheter, om lag 400 000 norske kroner. Dermed skulle man tro at han hadde penger til å betale Carl I. Hagen, som er tilkjent 200 000 kroner i saksomkostninger fra Krekar.

Krekar tapte tidligere i år et søksmål mot Frp-formann Carl I. Hagen. Partilederen var saksøkt for ærekrenkelser etter at han kalte Krekar en terrorist på TV 2. Oslo tingrett kom til at Hagen ikke gjorde noe juridisk galt da han kalte Krekar terrorist. Tingretten dømte den omstridte mullaen til å betale Hagens saksomkostninger.

- Jeg tar det som en selvfølge at Krekar prioriterer svært høyt å betale saksomkostningene mine, sa Hagen til Dagbladet.no da det ble kjent at Krekar var tilkjent 400 000 kroner fra Nederland.

Advokatutgifter

Men pengene kan Hagen se langt etter. For det første har Krekars advokat Brynjar Meling påkjært lagmannsretten avgjørelse om å avise anken fra tingretten til Høyesterett. Dermed er ikke dommen fra tingretten rettskraftig ennå.

For det andre har Krekas advokat Victor Koope i Nederland, som førte mullaens sak der nede, krav på sitt honorar. Ifølge Meling utgjør det mesteparten av de 400 000 kronene Krekar ble tilkjent. Resten av pengene som er igjen går til å dekke andre utgifter Krekar hadde i forbindelse med at han ble fengslet i Nederland. Dermed er det ingenting igjen til Carl I. Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.