Har ikke penger til Hagen

Carl I. Hagen kan se langt etter pengene som mulla Krekar fikk i erstatning i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Krekar ble nylig tilkjent 45 000 euro av nederlandske myndigheter, om lag 400 000 norske kroner. Dermed skulle man tro at han hadde penger til å betale Carl I. Hagen, som er tilkjent 200 000 kroner i saksomkostninger fra Krekar.

Krekar tapte tidligere i år et søksmål mot Frp-formann Carl I. Hagen. Partilederen var saksøkt for ærekrenkelser etter at han kalte Krekar en terrorist på TV 2. Oslo tingrett kom til at Hagen ikke gjorde noe juridisk galt da han kalte Krekar terrorist. Tingretten dømte den omstridte mullaen til å betale Hagens saksomkostninger.

- Jeg tar det som en selvfølge at Krekar prioriterer svært høyt å betale saksomkostningene mine, sa Hagen til Dagbladet.no da det ble kjent at Krekar var tilkjent 400 000 kroner fra Nederland.

Advokatutgifter

Men pengene kan Hagen se langt etter. For det første har Krekars advokat Brynjar Meling påkjært lagmannsretten avgjørelse om å avise anken fra tingretten til Høyesterett. Dermed er ikke dommen fra tingretten rettskraftig ennå.

For det andre har Krekas advokat Victor Koope i Nederland, som førte mullaens sak der nede, krav på sitt honorar. Ifølge Meling utgjør det mesteparten av de 400 000 kronene Krekar ble tilkjent. Resten av pengene som er igjen går til å dekke andre utgifter Krekar hadde i forbindelse med at han ble fengslet i Nederland. Dermed er det ingenting igjen til Carl I. Hagen.

Har Krekars ord

Carl I. Hagen var ikke kjent med at beløpet fra Nederland skal brukes til å dekke Krekars advokatugifter i landet da Dagbladet.no tok kontakt i dag. Men han sier han har Krekars ord på at mullaen skal gjøre opp for seg.

- På pressekonferansen hvor han presenterte boken sin, sa han at han vil betale det han skylder, sier Hagen.

- Dersom dommen blir stående vil jeg selvfølgelig gjøre det. Gjerne i cash, hvis pengene foreligger, sa Krekar på pressekonferansen.