TETTPAKKET:  Julehuset på Nordstrand utenfor Oslo har pynt på de fleste ledige flater.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TETTPAKKET: Julehuset på Nordstrand utenfor Oslo har pynt på de fleste ledige flater. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Har ikke plass til mer julepynt

Etter en USA-tur ble familiene i dette huset inspirert til å pynte huset. - Vi fikk virkelig en opplæring i hvordan huset skal se ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se flere saker om Dagbladets julehuskonkurranse her.

(Dagbladet):  Fra klokka 16 til 22 skinner lysene i dette huset på Nordstrand i Oslo. Årsaken er at de to familiene som bor i huset forsøker å ta hensyn til naboene.

Hittil har de ikke fått noe særlig med klager, men blant annet i Tromsø har det vært et tilfelle der en huseier måtte fjerne pynten på grunn av sinte naboer.

Inspirert av USA-tur - Det er klart det er noen som synes dette er kjempestygt og grelt, men de fleste synes det er morsomt. Folk har jo forskjellig smak, sier Lise Paulsberg Hars til Dagbladet.

Huset på Norstrand er todelt, og familiene er sammen om pynteprosjektet.

- Det er et samarbeidsprosjekt som startet for 14 år siden. Begge familiene hadde uavhengig av hverandre vært på ferie i statene rundt juletider, og da får man virkelig en opplæring av hvordan huset skal se ut, sier Hars.

- Deretter begynte naboen med noen formløse lysslanger som han mente så ut som en julestjerne. Vi mente det var mer en glassmanet, humrer hun.

Høytallere under taket Hun forteller at det nå ikke lenger er plass til mer pynt på huset. Oppgavene nå dreier seg mest om å vedlikeholde det gamle utstyret. Det er nabo Bjørn Sværen som har hovedansvaret for det tekniske.

Har ikke plass til mer julepynt

Familiene har også fått en del oppmerksomhet for pynten.

- Vi har vært i avisen hvert år, og i fjor var vi på frokost-tv, sier Hars.

Når det nærmer seg jul blir også tidsintervallet for belysningen forlenget. Det er også festet et par høytallere oppunder taket, som brukes til å spille julemusikk.