Har ikke politibil - må ringe taxi eller annet kontor hvis det skjer noe

- Jeg synes det er pinlig.

HAR MED PRIVATBIL I DAG -  Det er ingen god løsning. Det er bilen jeg kjører barna mine i, og ikke et arbeidsverktøy for et lensmannskontor.sier lensmann Kjetil Drange. Foto: Selje lensmannskontor
HAR MED PRIVATBIL I DAG - Det er ingen god løsning. Det er bilen jeg kjører barna mine i, og ikke et arbeidsverktøy for et lensmannskontor.sier lensmann Kjetil Drange. Foto: Selje lensmannskontorVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politibil på nærkontoret er standardutstyr, tenker du kanskje?

Ikke på Selje lensmannskontor i Sogn og Fjordane. Kjetil Drange er nyansatt som lensmann, og oppdaget til sin store skuffelse at kontoret ikke har egen politibil.

- Jeg er avhengig av å kontakte nabokontorene, Vågsøy eller Eid som er fem-seks mil unna. Eller Vanylven lensmannskontor, som er 35 kilometer unna. Og så har jeg taxi som alternativ hvis det er noe som er veldig viktig.

Det var Fjordenes Tidende som først omtalte saken.

- Dette er bilen jeg kjører barna i - Tilfeldigvis har jeg privatbilen med meg i dag, men det er ingen god løsning. Det er bilen jeg kjører barna mine i, og ikke et arbeidsverktøy for et lensmannskontor. Det er en gammel bil jeg synes det er pinlig å bruke. Et lensmannskontor bør ha en politibil.

Handlingsrommet til politimesteren er så lite at det ikke har vært råd til politibil, mener han.

Hvor ofte trenger du å rykke ut?
- Nå har jeg nettopp begynt, heldigvis har det ikke vært situasjoner ennå hvor det har vært nødvendig. Dette er en liten kommune. Men man kan ikke spekulere i det. Jeg må kunne serve publikum på god, trygg og kvalitetsmessig måte.

- Går i feil retning Lensmann Drange mener dette skyldes for dårlige rammevilkår.

- Bakgrunnen skal jeg ikke spekulere på, men vi er inne i en reform som tar en del ressurser. Reformen, som også blir kalt nærpolitireformen, er ment å frigjøre ressurser til mer operativt politi. Politidirektøren har sagt det er en desentraliseringsreform. Jeg som sitter her ute opplever at arealet mitt er halvert, jeg har en stilling mindre og mangler utrykningskjøretøy
Da har reformen gått i feil retning.

Det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt med Politimester Ronny Iden eller nestkommanderende, men Iden sier til NRK at de anser beredskapen som ivaretatt. Beredsskapsressursene som dekker et større område, har tilgang på bil, påpeker han til NRK.