Har ikke politibil - må ringe taxi eller annet kontor hvis det skjer noe

- Jeg synes det er pinlig.

HAR MED PRIVATBIL I DAG -  Det er ingen god løsning. Det er bilen jeg kjører barna mine i, og ikke et arbeidsverktøy for et lensmannskontor.sier lensmann Kjetil Drange. Foto: Selje lensmannskontor
HAR MED PRIVATBIL I DAG - Det er ingen god løsning. Det er bilen jeg kjører barna mine i, og ikke et arbeidsverktøy for et lensmannskontor.sier lensmann Kjetil Drange. Foto: Selje lensmannskontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En politibil på nærkontoret er standardutstyr, tenker du kanskje?

Ikke på Selje lensmannskontor i Sogn og Fjordane. Kjetil Drange er nyansatt som lensmann, og oppdaget til sin store skuffelse at kontoret ikke har egen politibil.

- Jeg er avhengig av å kontakte nabokontorene, Vågsøy eller Eid som er fem-seks mil unna. Eller Vanylven lensmannskontor, som er 35 kilometer unna. Og så har jeg taxi som alternativ hvis det er noe som er veldig viktig.

Det var Fjordenes Tidende som først omtalte saken.

- Dette er bilen jeg kjører barna i - Tilfeldigvis har jeg privatbilen med meg i dag, men det er ingen god løsning. Det er bilen jeg kjører barna mine i, og ikke et arbeidsverktøy for et lensmannskontor. Det er en gammel bil jeg synes det er pinlig å bruke. Et lensmannskontor bør ha en politibil.

Handlingsrommet til politimesteren er så lite at det ikke har vært råd til politibil, mener han.

Hvor ofte trenger du å rykke ut?- Nå har jeg nettopp begynt, heldigvis har det ikke vært situasjoner ennå hvor det har vært nødvendig. Dette er en liten kommune. Men man kan ikke spekulere i det. Jeg må kunne serve publikum på god, trygg og kvalitetsmessig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer