Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke råd til å etterforske konkursen

Ingen penger igjen i The 5 Percent Community.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bostyret i konkursrammende The 5 Percent Community holdt i dag pressekonferanse på Aker Brygge.

Ber om hjelp

- Per i dag vet vi ikke noe mer enn dere om størrelse og anslag, sier Jeppe Normann i Selmer som sitter i bostyret, som nå ber om hjelp fra journalistene.

- Vi vet at det er mange av dere som har jobbet med dette selskapet i mange år. Dersom vi kunne snu dette litt rundt denne gangen, hadde vi satt stor pris på det. Dersom noen av journalistene vet ting om selskapet som kan være til nytte for bobehandlingen, hadde vi satt stor pris på å få vite om det, sier Normann.

Det kan også være aktuelt å søke offentlig støtte til utgifter i forbindelse med bobehandlingen, det er altså så lite penger igjen at det ikke er nok til å finansiere denne.

- Det er ubetydelige midler til disposisjon for selskapet i dag. Hvis vi realiserer alt som er i den flotte salen og det som står på bankkoni, er det snakk om noen få hundre tusen kroner, sier bostyrer.

Det er opprettet et granskingsutvalg på åtte personer i advokatfirmaet Selmer. Thomas Steen Brandi er formelt bobestyrer.

- Selskapet står foran en betydelig regnskapsanalyse, sier Normann.

image: Har ikke råd til å etterforske konkursen

Krav

Foreløpig er det ikke meldt store krav i boet. Men det har kommet inn en rekke krav fra medlemmer. Omfanget av dette er ikke klarlagt ennå. Medlemmene i selskapet vil få brev med beskjed om å anmelde krav til boet.

- Kan være tapt

- Det er bare de som har skutt inn penger som er kreditor i boet, ikke de som er aksjonærer. All finansering av selskapet er foretatt med innskudd fra medlemsmassen, sier Jeppe Normann. Bostyret har ikke vært i kontakt med den daglige ledelsen. Mange mange hundre har tatt kontakt med advokatfirmaet det siste døgnet.

- Er det noen som helst mulighet for at de mange titusen private som har satset penger på selskapet får de tilbake?

- Det er vår prioriterte oppgave å sikre de midlene som måtte være igjen i selskapet og føre de tilbake til kreditorene, sier Thomas Steen Brandi.

- Men jeg vil gjerne legge til at det er forskjell på aksjonærer og kreditorer. At aksjonærene føler seg lurt er ikke nødvendigvis bostyrets oppgave. Det kan godt hende at man i denne saken vil se to spor, et for kreditorene og ett for aksjonærene, dersom noen av de har ressurser til å spore pengene, sier Jeppe Normann.

<B>STRUKTUR:</B> Jeppe Norman i Selmer beskrev deler av den komplekse selskapsstrukturen på pressekonferansen fredag. Bostyret jobber med å skaffe seg oversikt.
<B>PRESSEKONFERANSE I DAG:</B> Bobestyrer Thomas Steen Brandi i Selmer forteller at det er lite penger igjen i boet.
NOEN HUNDRE TUSEN:</B> Bostyrer anslår at man kan få noen hundretusen ved salg av det pyramideselskapet eier.
T5PC:</B> Ikke mye penger igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media