Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke råd til å heve Bourbon Dolphin

Blir liggende på 1100 meters dyp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vraket av Bourbon Dolphin ligger på 1.100 meters dyp vest for Shetland. Der blir det nok liggende, ifølge rederiet Bourbon Offshore.

Rederiet har vært i samtaler med eksperter på hevingsoperasjoner. De har konkludert med at en redningsoperasjon vil, i tillegg til å være teknisk svært krevende, koste mer enn selskapet kan tåle.

Det hittil dypestliggende vraket som er blitt tatt opp på vellykket vis, lå på 600 meter, sier direktør Trond Myklebust i Bourbon Offshore til Aftenbladet.no.

Den eneste utveien er, ifølge Myklebust, at granskningskommisjonen krever at vraket blir hevet for å avdekke årsaken til forliset.

- Da må staten trolig ta regningen, sier Myklebust.

Granskingskommisjonen skulle lagt fram sine konklusjoner 1. februar. Men det er satt en ny frist til 1. april.

Forliset med ankerhåndteringsfartøyet Bourbon Dolphin skjedde 12. april i fjor under flytting av et anker som tilhørte riggen Transocean Rather. Åtte personer døde.

(NTB)

ÅTTE PERSONER OMKOM: Ulykken skjedde
12. april i fjor under flytting av et anker. Foto: Reuters, HM Coastguard/SCANPIX
ÅTTE PERSONER OMKOM: Ulykken skjedde 12. april i fjor under flytting av et anker. Foto: Reuters, HM Coastguard/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media