- Har ikke rett til å gi bort en millimeter av Palestina

Harde fronter før Midtøsten-samtalene i Annapolis. Dette skal Bush diskutere med partene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagen før Midtøsten-konferansen i Annapolis skal starte, kommer det harde angrep fra Hamas. Den tilsidesatte palestinske regjeringen som styrer Gaza er ikke blant de over 40 organisasjonene og landene som er invitert på toppmøtet.

Mens palestinernes president, Mahmoud Abbas, og Israels statsminister, Ehud Olmert, tjuvstartet samtalene i Washington i dag, samlet Hamas\' ledere seg i Gaza by for å undertegne et opprop mot president Abbas.

- Palestina er eid av palestinere. Ingen person, gruppe, regjering eller generasjon har rett til å gi bort en millimeter av det, sa Mahmoud Zahar, talsmann for Hamas, ifølge den israelske avisa Haaretz.

Etter at president Abbas oppløste samlingsregjeringen mellom det mer ytterliggående Hamas og det mer sekulære, pro-vestlige Fatah, kom det til væpnet oppgjør mellom de palestinske fraksjonene.

Les: Fatahland mot Hamastan.

Resultatet ble at Hamas drev Fatah ut av Gaza i juni år, mens Fatah og president Abbas har kontroll på Vestbredden. Splittelsen har satt store spørsmålstegn ved president Abbas evne til å skape fred med Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer