Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke sett foreldrene på tre måneder

100 barn i Tjsad ble forsøkt bortført av franske hjelpearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 barn som ble forsøkt bortført av franske hjelpearbeidere i Tsjad for tre måneder siden, venter fremdeles på å bli gjenforent med foreldrene sine.

- De 103 barna er fortsatt i Abeche, hvor de blir tatt hånd om av sosialdepartementet med støtte fra flere FN-organisasjoner, sa UNICEF-talsmann Martin Dawes i Senegal fredag.

- Det virker som om departementet venter på en instruks fra justisdepartementet før de kan bringe barna til sine familier, fortsatte Dawes.

Seks medlemmer av den franske organisasjonen LArche de Zoe er i en fransk domstol dømt til åtte års fengsel for forsøk på bortføring av barna.

Under rettssaken sa de seks at de var blitt lurt til å tro at barna de skulle ha med seg og gi til fosterforeldre i Frankrike, var foreldreløse barn fra Darfur-regionen i Sudan. I stedet viste det seg at de fleste var fra Tsjad og hadde minst en forelder.

Barna selv har fortalt at de ble lokket med godteri for å forlate hjemmene sine.

(NTB)

LANGT HJEMMEFRA: Dette bildet ble tatt på et barnehjem i Abeche i november 2007. Barnet er fremdeles ikke gjenforent med foreldrene sine. Foto: AFP
LANGT HJEMMEFRA: Dette bildet ble tatt på et barnehjem i Abeche i november 2007. Barnet er fremdeles ikke gjenforent med foreldrene sine. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media