HAR LANGE LISTER AV KJØPERE: Meglerne legger sjøhytter ut på markedet daglig nå. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.
HAR LANGE LISTER AV KJØPERE: Meglerne legger sjøhytter ut på markedet daglig nå. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.Vis mer

Har ikke sett maken til marked på ti år

Hyttemeglerne har lange lister av kunder som vil kjøpe.

(Finansavisen): I takt med varmere vær, varsler meglere i Sør-Norge nå høyere trykk i markedet for hytter ved sjøen, skriver Finansavisen.

Gjennomgangsmelodien er ifølge avisen lange lister av kjøpelystne kunder og stadig flere selgere, men ingen tror på prisboom.

- Det blir ingen voldsom økning, men stabilt på linje med i fjor. (..) Men vi må helt tilbake til finanskrisen (i 2008, red. anm.) for å finne så høy aktivitet som nå, sier Bjørn Helliksen i Privatmegleren i Kragerø.

Han har ifølge Finansavisen et par hytter i ermet på 16-17 millioner, samt 5-6 eiendommer på 10-15 millioner kroner.

- Folk søker norsk trygghet

I Sandefjord og Tønsberg har Tore Solberg i Z Eiendom «relativt bra med dyre eiendommer på gang», og har 12-14 eiendommer som skal ut de nærmeste to ukene.

- Jeg har skrudd opp forventningene selv, basert på at det var lite attraktive eiendommer for salg i fjor. Fjellhyttene går jo så fillene fyker, og det samme med boligmarkedet, sier han.

- Før skulle alle til utlandet, men nå er trenden snudd og folk søker trygghet i Norge med båt og sjøliv, fortsetter megleren overfor avisen.

- Legger ut nytt hele tiden

I Kristiansand forteller Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg at det er vanskelig å mene så mye nå helt i starten av sesongen.

- Vi har tidligere etterlyst selgere, men har kjøpere, sier han til Finansavisen.

- Tomt og hage må få jobbe litt før man kan ta bilder. Vi har vært på etterskudd, men det kommer mer. Vi legger ut nye hytter hele tiden nå, sier Sædberg.

Han varsler flere dyrere objekter på markedet fremover, og opptil flere over 15 millioner kroner.

Ifølge Sædberg er seniorgruppen «mer på banen enn tidligere».

- Det er de som har kjøpt leilighet og ikke får reist så mye som de skulle ønsket. Dermed kjeder de seg noe mer, og har mindre plass til den nærmeste familien, fortsetter han overfor avisen.

35 millioner i Sandefjord

Han har selv den dyreste sjøhytta på Finn.no. En eiendom på 472 kvadratmeter i Loshavn i Farsund er satt ned fra 16 millioner i fjor til 14,95 millioner kroner.

Finansavisen påpeker at de aller dyreste typiske sjøhytteeiendommene finnes som boliger og ikke fritidsboliger.

Listen toppes av 229 kvadratmeters eiendom på vestsiden av Sandefjordsfjorden. Eiendommen er priset til 35 millioner kroner, og har ikke boplikt.

Andre økonominyheter:
- De sterkeste boligprisene på ti år
Eks-megler har utleieboliger for 2,2 milliarder