Har ikke sett nordkoreansk general på flere måneder. Det gir fart på spekulasjonene

Har blitt ansett som landets nest mest mektige.

IKKE SETT SIDEN OKTOBER: Den nordkoreanske generalen Hwang Pyong-So har ikke blitt sett offentlig siden oktober. Nå spekuleres det i om han kan ha blitt henrettet. Foto: KCNA/AFP/Sscanpix
IKKE SETT SIDEN OKTOBER: Den nordkoreanske generalen Hwang Pyong-So har ikke blitt sett offentlig siden oktober. Nå spekuleres det i om han kan ha blitt henrettet. Foto: KCNA/AFP/Sscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): General Hwang Pyong-so har tidligere blitt beskrevet som Kim Jong-uns høyre hånd.

Han har vært medlem av den indre sirkelen av Nord-Koreas Arbeiderpartis sentral komité, og han har også ha hatt landets nest høyeste militære stilling, skriver The Telegraph.

Nå har han imidlertid ikke vist seg i offentligheten på flere måneder, som igjen har medført spekulasjoner om hans skjebne.

En av dem er at mannen har blitt henrettet, skriver Newsweek.

GENERAL: Hwang Pyong So. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix
GENERAL: Hwang Pyong So. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix Vis mer

Avbildet i september

Sist generalen ble sett offentlig, var den 13. oktober i år.

I september var han en av fire personer som sto sammen med Kim Jong-un på et bilde tatt i forbindelse med landets sjette atomprøvesprengning.

General Hwang skal siden angivelig ha blitt utvist fra partiet.

- Bestikkelser

En anonym sørkoreansk kilde har ifølge Korea JoongAng Daily uttalt at generalen ble utvist, mistenkt for å ha mottatt bestikkelser. Kilden gir ingen opplysninger om når denne utvisningen skal ha funnet sted.

Diktator Kim Jong-un har gjentatte ganger tidligere henrettet høyt rangerte nordkoreanske tjenestemenn, av ulike årsaker.

Den mest kjente av henrettede statstopper er onkelen Jang Song-thaek, som ble tatt av dage for bl.a. høyforræderi i 2013.

Feilaktige rapporter

Det er ikke alle saker fra Nord-Korea som viser seg å holde vann. I 2016 meldte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at stabssjefen i den nordkoreanske hæren, Ri Yong-gil, var henrettet. Noen måneder seinere var han imidlertid ført opp som medlem av sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet.

Det har vært stilt spørsmål ved hvorvidt det faktisk kan stemme at det nordkoreanske regimet henretter folk med kanoner. Men i fjor rapporterte den amerikanske organisasjonen Committee for Human Rights in North Korea at påstandene trolig er sanne, og la fram satellittbilder som bevis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer