Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke skutt noen eller planlagt noe drap

Men en av de Tøyen-siktede (22) sier ikke noe om han var på åstedet søndag kveld.

SKUTT FRA KLOSS HOLD: 38 år gamle Atle Bakke ble skutt med flere skudd fra kloss hold i denne bilen i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKUTT FRA KLOSS HOLD: 38 år gamle Atle Bakke ble skutt med flere skudd fra kloss hold i denne bilen i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): De tre mennene som er siktet for overlagt drap på 38 år gamle Atle Bakke på Tøyen i helga, blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett en etter en akkurat nå.

I tillegg skal en 20-åring som er siktet for å ha hindret politiets arbeid i forbindelse med saken framstilles senere i dag.

To av de drapssiktede er sønnene til en mann som tøyenofferet tidligere er dømt for å ha drept.

Samtykket
Den ene broren, en 20-åring, samtykket til varetektsfengsel i fire uker.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men velger å samtykke til fengsling nå. Han har gitt en forklaring til politiet, sier mannens forsvarer Trygve Staff.

Er det på grunn av siktelsens alvorlighetsgrad at han ikke samtykker?

- Det har jeg ingen kommentar til nå, svarer Staff.

Heller ikke politiadvokat Mette Haldorsen i oslopolitiet ønsker å kommentere dette.

- Mistanken styrket
Én av de siktede har ikke latt seg avhøre av politiet, men politiet håper han vil gjøre det i tingretten i dag. Ifølge politiadvokaten har de en bedre sak nå etter at de har fått avhørt to av de siktede.

- Mistanken mot de siktede er etter vår mening styrket etter at vi har hatt de i avhør, sier Haldorsen, som understreker at de fremdeles etterlyser vitner og tips i saken.

Hun utelukker heller ikke at flere involvert i saken er på frifot. Da en tidligere etterlyst sølvgrå Audi A6 ble funnet i full fyr på Rosenhof i Oslo, ble det observert tre personer løpende fra stedet. Politiet er av den oppfatning at disse har informasjon i saken.

Politiet løslatte i dag to av de tre som er siktet for å ha hindret politiets arbeid i saken. Politiet fant ikke grunnlag for fremstille personene, men siktelsen mot dem er opprettholdt. Den tredje personen fremstilles senere i dag.

- Har ikke skutt
20-åringens storebror, en 22 år gammel mann, ble også fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen begjærte seg løslatt og erkjenner ikke straffskyld.

- Han har til politiet forklart hvorfor han ikke erkjenner straffskyld. Det gjelder i hovedsak to ting: Han har ikke avfyrt noe våpen den 2. august i år. Han har heller ikke vært i samtaler med noen om planleggingen av et drap på noen som helst, sier Morten Furuholmen, som forsvarer mannen.

- Var han ved åstedet i Jens Bjelkes gate søndag kveld?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Furuholmen.

Lukkede dører
Alle fengslingsbegjæringene har så langt gått for lukkede dører. Akkurat nå fremstilles den tredje siktede, en 20 år gammel kamerat av brødrene.

Dagbladet følger fengslingsframstillingene i dag og kommer med mer.

UTBRENT: En sølvgrå Audi A6 ble sett kjørende vekk fra åstedet etter drapet. I går ble den funnet i full fyr på Rosenhof i Oslo. Foto: Dagbladet-tipser
UTBRENT: En sølvgrå Audi A6 ble sett kjørende vekk fra åstedet etter drapet. I går ble den funnet i full fyr på Rosenhof i Oslo. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media