Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har ikke solgt en ny bolig her siden september

I august 2012 sov kjøpere i kø for å sikre seg leiligheter her. Nå kan man velge og vrake.

BOLIG: - På Kilåsen på Lysaker i Bærum er det fremdeles mange leiligheter å velge mellom. Illustrasjon: Knut Ramstad for Skanska Bolig
BOLIG: - På Kilåsen på Lysaker i Bærum er det fremdeles mange leiligheter å velge mellom. Illustrasjon: Knut Ramstad for Skanska Bolig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Statistikken lyver ikke, vi har merket klar nedgang i interessen nå i høst. Vårt siste boligsalg var i september, forteller prosjektsjef i Skanska Bolig, Lars Clausen, til Budstikka i dag.

Clausen snakker om Kilåsen på Lysaker, en kilometer fra grensen til Oslo - ett steinkast fra Fornebuporten og 600 meter fra Telenor Arena.

Her bygger Skanska 87 leiligheter på 60 til 136 kvadratmeter i prisklassen 3,8 til 8,85 millioner kroner. Det er snakk om tre bygg og alt skal stå klart slik at det skal være mulig for de siste å komme i hus til jul i år.

Sov i kø i 2012
Da salget startet 28. august 2012 hadde Skanska, ifølge avisen, 700 interessenter og folk sov i kø for å få velge først.

I mars i fjor hadde Skanka solgt 52 av lelighetene, men så buttet det. Det gjenstår fremdeles å selge 21 av de 87 leilighetene, tilsvarende 24 prosent, og Skanska har altså ikke solgt noen siden september i fjor.

Dette sier også litt om situasjonen i Asker og Bærum i øyeblikket. I følge analysen Econ Nye boliger falt salget av nye boliger med 20 prosent sammenlignet med samme periode året før.

26 prosent usolgt
Av totalt 1.653 nye boliger under bygging i Asker og Bærum i desember var 74 prosent solgt til en snittpris på 58.500 kroner.

Ifølge Budstikka og Econ-analysen var det 19 nye, usolgte, ferdigstilte boliger klare til innflytting i Asker og Bærum i desember. Året før på samme tid var tallet 2.

Flere nyheter Boligprisene kan falle 1-3 prosent i 2014
- Mange eiendommer er altfor høyt priset
Svakere norske PMI-tall