- Har ikke spilt fotball siden 22. juli

Breiviks terrorbombe satte en foreløpig stopper for Eivind Dahl Thoresens store lidenskap.

OVERLEVDE: Eivind Dahl Thoresen (26) ble skadd da bomben gikk av i Regjeringskvartalet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OVERLEVDE: Eivind Dahl Thoresen (26) ble skadd da bomben gikk av i Regjeringskvartalet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eivind Dahl Thoresen (26) inntok i dag vitneboksen som den første skadde etter bomben i Regjeringskvartalet.

- Da vi kom til sykehuset ble vi tatt i mot av et legeteam. En lege kom bort og sa de måtte operere meg med en gang. De trodde jeg hadde indre blødninger, sier Thoresen.

Han forklarer at han ikke var seg selv.

- Først hallusinerte jeg at jeg så de tok ut ting fra magen min. Lange tarmer som de beveget fram og tilbake. Jeg prøvde å si at jeg var våken, at jeg måtte få mer bedøvelse, men det kom bare gurglelyder ut av munnen min. Da trodde jeg jeg var i ferd med å bli hjernedød, forteller 26-åringen.

- Hadde kontroll Da han våknet dagen etter spurte han om de hadde brukt hjertestarter på ham. Det hadde de ikke gjort.

- De sa de hadde kontroll under hele operasjonen, sier 26-åringen.

Han var på sykehuset i tre uker.

Han fikk avrevet en nerve i venstre overarm, en annen splintskade og brannskader i venstre underarm, i høyre arm to splinter, i høyre bein to splinter, i venstre bein tre eller fire splinter og to splinter i ansiktet.

- Jeg er blitt operert fem ganger, sist før påske. De fant en ny splint i leggen min, forteller Thoresen.

På Ullevål ble han operert fire genger.

Tenker positivt - Jeg går på krykker på grunn av den siste operasjonen før påske. Jeg sliter med høye lyder og smell. Da blir jeg redd. Men har prøvd å snu det at jeg overlevde til noe positivt. Å være glad for at jeg overlevde. Det har hjulpet meg, sier 26-åringen.

22. juli snudde hverdagen hans på hodet.

- Nerven som er kuttet har ført til redusert rørlighet i noen fingre. Men legene antar at jeg både skulle kunne gå og løpe igjen.

Thoresen forteller om enorme smerter hele den første uka.

- Jeg har lært meg å sette pris på ting, men blir også fort lei meg og er redd for å høre høye smell. Jeg har veldig mange rundt meg, og det har hjulpet veldig.

Kan ikke spille fotball Likevel legger han ikke skjul på at 22. juli har ødelagt for ham i hverdagen.

- Jeg har hatt en del fysiske begrensninger. Det er en del gjøremål som blir vanskelig. Jeg er glad i å trene, for eksempel.

Fotball er hans store lidenskap. Han har ikke kunnet trene fotball siden 22. juli.

- Jeg har spilt fotball hele livet, og spilte i tredjedivisjon, sier Eivind Dahl Thoresen.

Studiene hans ble også utsatt i et halvt år.

- Jeg hadde en del samtaler med psykolog mens jeg var på sykehuset. Jeg har hele tida klart å snakke åpent om det som skjedde. I ettertid har jeg ikke følt behov for å snakke med psykolog.