Har ikke tid til å behandle søknader om adopsjon

I Stange kommune kan det ta to år bare å bli godkjent som adoptivforeldre.

FORTVILER:  Helle Norunn Tenningås, varaordfører Stange, fortilver over den lange ventetida i kommunen. Selv søkte hun om adopsjon i 2003, men gravid rett før hun fikk beskjed om at hun var blitt tildelt et adoptivbarn. Foto: Hanne Stine Kjemphei / Dagbladet
FORTVILER: Helle Norunn Tenningås, varaordfører Stange, fortilver over den lange ventetida i kommunen. Selv søkte hun om adopsjon i 2003, men gravid rett før hun fikk beskjed om at hun var blitt tildelt et adoptivbarn. Foto: Hanne Stine Kjemphei / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet Magasinet kunne for tre uker siden avsløre at hvor du bor faktisk kan avgjøre om du får adoptere eller ikke. Det samme gjelder hvor lang ventetiden blir. Før du i det hele tatt kan stille seg deg i kø for adopsjon, må du bli godkjent som skikket til å bli forelder.

Du må ha fire samtaler med barnevernet, som deretter utarbeider en sosialrapport. Blir du godkjent, får du et forhåndssamtykke som varer i maksimalt fire år før det må fornyes. Dette skal i utgangspunktet ta tre til fire måneder. I Stange kommune kan det ta hele to år.

Leder for barneverntjenesten i Stange, Thilla Marie Nerly Lerberg, sier det handler om en priotering ut fra knappe ressurser. I 2010 mottok de 140 meldinger om mulig omsorgssvikt. Arbeidet skal fordeles på 9,8 stillinger.

- Det å utarbeide en sosialrapport er en omfattende prosess, og den tar jo tid. Da ser vi oss nødt til å prioritere omsorgssviktsakene, sier Lerberg til Dagbladet.  

Sårbart system Det økte påtrykket har igjen ført til flere sykemeldinger, som gjør dem svært sårbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer