- Har ikke tilstått voldtekt

Politiet gikk bredt ut i media og fortalte at en 15 år gammel gutt hadde tilstått voldtekten mot den 11 år gamle jenta på Haugerud i Oslo. 15-åringens forsvarer mener politiet tar feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet var lørdag ettermiddag raskt ute i media og fortalte at den siktede 15-åringen har tilstått voldtekten som skjedde onsdag kveld. Dette stemmer ikke. Slik Dagbladet tidligere har skrevet, har 15-åringen ikke tatt stilling til straffeskyld for voldtekt.

- Jeg vet ikke hvorfor politiet gikk ut og sa at han har tilstått. Selv om 15-åringen har erkjent deler av de faktiske forhold, er det viktig å understreke at han ikke har tatt standpunkt til straffeskyld, sier 15-åringens forsvarer, John Arild Aasen.

Pågrepet hjemme

Fungerende politiavdelingssjef Anne Rynning Aasen sier til Dagbladet at politiet ikke gir utfyllende kommentarer i saken før på mandag. Hun vil ikke kommentere hvorfor politiet fortalte media at 15-åringen har tilstått voldtekten.

Den 15 år gamle gutten, som er av utenlandsk opprinnelse, ble pågrepet hjemme ved 16-tiden lørdag ettermiddag. Unggutten var en av de fire som ble innkalt til politiavhør på fredag. Politiet stilte imidlertid støre spørsmålstegn ved guttens alibi.

Frykter represalier

15-åringen la alle kortene på bordet helt i begynnelsen av et fire timers langt politiavhør lørdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer