- Har ikke tilstått voldtekt

Politiet gikk bredt ut i media og fortalte at en 15 år gammel gutt hadde tilstått voldtekten mot den 11 år gamle jenta på Haugerud i Oslo. 15-åringens forsvarer mener politiet tar feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet var lørdag ettermiddag raskt ute i media og fortalte at den siktede 15-åringen har tilstått voldtekten som skjedde onsdag kveld. Dette stemmer ikke. Slik Dagbladet tidligere har skrevet, har 15-åringen ikke tatt stilling til straffeskyld for voldtekt.

- Jeg vet ikke hvorfor politiet gikk ut og sa at han har tilstått. Selv om 15-åringen har erkjent deler av de faktiske forhold, er det viktig å understreke at han ikke har tatt standpunkt til straffeskyld, sier 15-åringens forsvarer, John Arild Aasen.

Pågrepet hjemme

Fungerende politiavdelingssjef Anne Rynning Aasen sier til Dagbladet at politiet ikke gir utfyllende kommentarer i saken før på mandag. Hun vil ikke kommentere hvorfor politiet fortalte media at 15-åringen har tilstått voldtekten.

Den 15 år gamle gutten, som er av utenlandsk opprinnelse, ble pågrepet hjemme ved 16-tiden lørdag ettermiddag. Unggutten var en av de fire som ble innkalt til politiavhør på fredag. Politiet stilte imidlertid støre spørsmålstegn ved guttens alibi.

Frykter represalier

15-åringen la alle kortene på bordet helt i begynnelsen av et fire timers langt politiavhør lørdag kveld.

Unggutten sitter nå i en celle på politihuset i Oslo.

Både gutten selv og hans far frykter replisalier fra ungdomsgjenger og andre personer i lokalmiljøet.

frode.hansen@dagbladet.no