Har ikke tro på sex-lov

I Sverige vurderes det nå et forbud mot kjøp av seksuelle tjenester. Men verken leder av Stortingets justiskomité, Kristin Krohn Devold (H), eller SVs justispolitiske talsmann, Erik Solheim, har tro på at lovgivningen er rette veien å gå for å hindre kjøp av sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håper vi slipper å bruke lovveien. Jeg har heller tro på at et bredt folkelig engasjement kan stoppe kjøp og salg av seksuelle tjenester, sier Kristin Krohn Devold til Dagbladet.

Svenske byråkrater behandler nå et lovforslag, som går ut på at personer som kjøper seksuelle tjenester bør straffes med bøter eller fengsel i inntil seks måneder. Dersom forslaget blir vedtatt, blir Sverige det første land i verden med en slik lovgiving. I USA er det forbudt å selge sex.

Heller ikke SVs justispolitiske talsmann, Erik Solheim har tro på en lov som forbyr kjøp av sex.

- Jeg er imot, først og fremst fordi det blir vanskelig med en eventuell rettssak. En slik lov betyr jo at de prostituerte faktisk må vitne. Dessuten favner prostituerte over et hav av mennesker, alt fra narkomane til personer som frivillig velger dette livet. Hvem har rett til å dømme disse personene? spør Solheim.

Både Solheim og Devold er klar til å ta en kjøp-av-sex-debatt.