Vurderinger av nye tiltak:

Har ikke utelatt noe

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at helsemyndighetene har sett på tre scenarioer, og at ingen arenaer i hverdagen har blitt utelatt når de har vurdert nye smitteverntiltak. Blant annet mener han at kontakten mellom mennesker må reduseres.

VURDERINGER: Helsedirektør Bjørn Guldvog forteller om vurderingene som har blitt gjort før nye smitteverntiltak skal innføres tirsdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB
VURDERINGER: Helsedirektør Bjørn Guldvog forteller om vurderingene som har blitt gjort før nye smitteverntiltak skal innføres tirsdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helsedirektør Bjørn Guldvog forteller til Dagbladet at helsemyndighetene i arbeidet med å utforme nye smitteverntiltak i Norge, har sett på tre scenarioer:

- I det første scenarioet tar vi hensyn til at situasjonen kan utvikle seg relativt likt som den gjør nå. I scenarioet ser vi for oss at spredningen av deltavarianten varierer, og at omikronvarianten oppfører seg noenlunde likt som deltavarianten, selv om den er mer smittsom, sier Guldvog til Dagbladet og fortsetter:

- I det andre scenarioet tar vi hensyn til at vi fremdeles kan ha spredning av deltavarianten, men at omikronvarianten kan ta over etter hvert. Dette scenarioet er noe mildere ettersom vi her ser for oss at omikronvarianten kan være mer smittsom, men gi mindre alvorlig sykdom.

- I det tredje scenarioet tar vi hensyn til at spredningen av deltavarianten fortsatt kan øke, men at omikronvarianten viser seg å gi mer alvorlig sykdom enn vi ønsker og håper.

- Ingen arenaer er utelatt

Helsedirektøren sier at Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet sammen har sett på hvilke smitteverntiltak som er nødvendige for å møte alle disse tre mulige scenarioene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer