KJØREFORBUD: En rekke vogntog får ikke kjøre videre på dette føret. Foto: Sondre Transeth
KJØREFORBUD: En rekke vogntog får ikke kjøre videre på dette føret. Foto: Sondre TransethVis mer

Har ilagt over 60 kjøreforbud: - Vi har hendene fulle

Flere vogntog har stått bom fast i Kristiansand på grunn av snøværet.

Det har kommet store snømengder på Sørlandet i løpet av dagen, noe som har ført til køer og trafikale problemer.

- Situasjonen er vanskelig. Det er snø over hele Sørlandet, sier Morten Nilsen ved Vegtrafikksentralen sør.

Han forteller at de har ilagt over 60 vogntog kjøreforbud. Det er særlig i Arendal, Flekkefjord og Kristiansand problemene oppstår.

- HAR HENDENE FULLE: Morten Nilsen ved Vegtrafikksentralen sier at de har nok å gjøre i dag. Foto: Sondre Transeth
- HAR HENDENE FULLE: Morten Nilsen ved Vegtrafikksentralen sier at de har nok å gjøre i dag. Foto: Sondre Transeth Vis mer

- Vogntogene består av trekkvogn og henger, noe som ikke egner seg på dette føret. De stopper helt opp og kommer seg ikke videre. Det har skjedd flere ganger i dag, forklarer Nilsen.

Vegtrafikksentralen har derfor sett seg nødt til å nekte sjåførene å kjøre videre.

- I dag har vi hendene fulle, sier han.

KOMMER IKKE OPP BAKKEN: Morten Nilsen forklarer at problemene oppstår når vogntogene ikke kommer opp de bratteste bakkene. Foto: Sondre Transeth
KOMMER IKKE OPP BAKKEN: Morten Nilsen forklarer at problemene oppstår når vogntogene ikke kommer opp de bratteste bakkene. Foto: Sondre Transeth Vis mer

Trafikale problemer

Politiet i Agder har også meldt utfordringer på veiene.

Ved 15-tiden ble det meldt om et vogntog som hadde problemer med å komme opp bakken på E39, vestgående retning, ved Lenesfjorden.

Nesten samtidig kjørte en trailer seg fast på E18 øst for Holt landbrukshøgskole.

HER HAVNER SNØEN: Hele 1200 lass med snø ble kjørt vekk fra Oslos gater i forrige uke. Hvor havner den? Video: Bymiljøetaten i Oslo kommune. Vis mer Vis mer

Klokka 16 melder Vegtrafikksentralen om tett trafikk og mye kø i Larviksområdet i sørgående retning. Også her er grunnen at vogntog har problemer. Det skal også ha vært en utforkjøring.

- Det er ikke meldt om noen ulykker med personskader. De største trafikale problemene er på stamveien, E39, og går ut på å hjelpe vogntogene i de bratteste bakkene. Vi prøver å holde flyten, men litt opphoping blir det når trafikken går sakte, sier operasjonsleder Lars Hyberg.

Gult farevarsel

Det har blitt sendt ut gult farevarsel for Agder og Telemark, nettopp på grunn av snømengdene som var ventet.

- De neste dagene kommer det mye snø i de sørligste delene av Telemark og i Aust-Agder. Her vil det komme mellom 30 og 40 centimeter. Vi har sendt ut gult farevarsel for området da det kan bli vanskelige kjøreforhold og trafikale problemer, uttalte statsmeteorolog Håvard Thorset til Dagbladet i går.