Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har info om Munch-maleriene

Nå vil anonyme kriminelle forhandle med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I timene etter dommen i Munch-saken, snakket Dagbladet med to kriminelle som av Oslo-politiet blir knyttet til det såkalte ransmiljøet på Østlandet. De er ikke siktet eller dømt i Munch-saken, men hevder de har verdifull informasjon om hvor Munch-maleriene befinner seg.

Begge er siktet i andre og svært alvorlige straffesaker.

-  Hvis det blir tatt ut tiltale i saken mot meg, og jeg blir dømt, er jeg klar for å forhandle med politiet. Ut fra de signalene politiet har sendt ut i miljøet, vil dette kunne gi meg en eventuell strafferabatt. Problemet er at ytterst få vet hvor maleriene har vært etter 24. september 2004, da de ble flyttet fra gården på Skedsmo. Men jeg kan si så mye at de har vært flere steder, understreker en av de kriminelle overfor Dagbladet.

Anonym

Informasjonen til mannen blir bekreftet av hans advokat. Både han og advokaten ønsker foreløpig å være anonyme.

En annen person med tilknytning til miljøet, er siktet i en annen straffesak. Også han hevder å ha informasjon om Munch-maleriene.

-  Bildene ble tatt hånd om av personer med tilknytning til ransmiljøet. Jeg kan gi informasjon om hvor politiet burde ha vært i månedene etter at maleriene ble flyttet. Men den siste tida har det vært stille.

Mannen sier at det er svært lite konkret informasjon å hente nå. Flere kriminelle, som kjenner til hvor maleriene er, og har vært, sitter nå bak murene.

Toska

Tidligere har Dagbladet skrevet at politiet er forberedt på at David Toska kan bruke informasjon om Munch-maleriene som forhandlingskort etter NOKAS-dommen.

Petter Tharaldsen ble dømt for å ha kjørt ransbilen etter Munch-ranet. Han ble funnet skyldig blant annet fordi det ble funnet 8500 kroner fra NOKAS-ranet i leiligheten hans i fjor vår.

Politi-etterforskerne tror bildene fortsatt befinner seg i Norge.

Det lyktes ikke Dagbladet i går å få tak i politiadvokat Morten Hojem Ervik for en kommentar.

SKRIK
MADONNA
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling