- Har ingen å snakke med

- Det verste er at jeg ikke får sove og ikke har noen å snakke med, sa Lars Grønnerød i forhørsretten på Lillestrøm i dag. Nå kjemper han og eks-kjæresten Kristin Kirkemo for å få opphevet brev- og besøkskontrollen i fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen vil herredsrettsdommer Reidar Otto Weng avgjøre om Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød får slippe bev- og besøkskontroll. Etter at politiet opphevet restriksjonene for Per Kristian og Veronica Orderud, mener de to medsiktede at også de må få opphevet brev- og besøkskontrollen. Per Kristian og Veronica Orderud har nå muligheten til å snakke med hvem de vil, og skrive til hvem de vil, uten at politiet sensurerer.

Pressen fikk i går lov til å refere hva Lars Grønnerød sa i retten. 41-åringen fra Snarøya i Bærum var i godt humør da han entret rettslokalet på Lillestrøm. I over fem måneder har han sittet isolert i Romerike og Oslo kretsfengsel.

- Jeg sovner ikke før jeg er helt utslitt. Jeg tilbringer 24 timer i cella, og får nesten ikke røre på meg. Jeg får av og til gå ut på gangen, men da må alle andre være innelåst. I løpet av snart seks måneder har jeg nesten ikke pratet med noen andre enn fengslesbetjentene. Veggene kommer imot meg, sa Grønnerød.

Han fortsatte:

- Jeg har snart sittet 200 dager i en liten celle. Det er det eneste trygge stedet jeg har. Jeg forstod at politiet ville isolere meg den første måneden, men hvorfor de gjør det fremdeles skjønner jeg ikke, sa han.

Både Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, og Kristin Kirkemos forsvarer, Tor Kjærvik, er meget kritiske til politiet behandling av sine klienter. De mener politiet driver et taktisk spill.

Politiet mener det gjenstår mye etterforskning i miljøet rundt Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. Etterforskerne mener det videre arbeidet kan bli ødelagt dersom restriksjonene oppheves.