Har ingen innvandringstall

Frp kan ikke si hvor mye innvandringen skal ned med dem i regjering - men garanterer resultater innen 2015.

Frp's Morten Ørsal Johansen sier at det totale antallet innvandrere skal ned hvis Frp kommer i regjering. Men han kan ikke si med hvor mye.  Foto: Jacques Hvistendahl
Frp's Morten Ørsal Johansen sier at det totale antallet innvandrere skal ned hvis Frp kommer i regjering. Men han kan ikke si med hvor mye. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp garanterer at innvandringen skal ned med Frp - men kan ikke si hvor mye.

-  Målsetning er helt umulig å si noe om. Det skal fortsatt være mulig å søke asyl, få familiegjenforening, få arbeidstillatelse og være mulig å ta utdanning. Men det går an å skjerpe inn på regler, og det akter vi å gjøre. Det totale antallet skal ned, sier Frp´s innvandringspolitiker Morten Ørsal Johansen.

- I fjor var det 34600 innvandrere. Hvor mange av disse skulle med Frp-regler fått avslag?

- Da måtte jeg ha gått inn i enkeltsaker, det har jeg ikke mulighet til. Men det vil alltid være sånn at når man innfører strengere praksis, vil antallet innvilgelser og antall søknader gå ned. Det er som sagt umulig å si noe om hvor mange som skal ned. Hvis man har ti tusen søkere ett år, har vi ingen garanti for at det ikke blir 50 000 året etter, sier Johansen.

- Hvor fort kan Frp garantere resultat?

- Vi vil antakeligvis se resultater det andre året av regjeringsperioden, deretter en gradvis nedgang fram mot 2017.

  Slik skal Frp gjøre det:
Familieinnvandring
Frp vil kreve at ektefeller som bringes til landet er over 24 år og heve kravene om tilknytning til riket og forsørgerevne.

Arbeidsinnvandring
- Vi skal stille krav til arbeidsinnvandrere, og sørge for at de har kvalifikasjoner. Vi har veldig mye imot utnyttelse av arbeidsinnvandrere, så vi vil også stille krav til arbeidsgivere. Innenfor EØS-avtalen vil vi redusere trygdeytelsene som gjør at vi er på vei til å bli et internasjonalt sosialkontor, slik at det blir mindre attraktivt å komme til Norge. Frp vil også at arbeidstillatelse ikke skal danne grunnlag for permanent oppholdstillatelse, sier Morten Ørsal Johansen.

Utdanningsinnvandring
- Vi vil forsikre oss om at utdanningsinnvandrere kommer for å studere og ikke for å jobbe eller annet, slik man har gjort i England, sier Johansen.

Asylsøkere og flyktninger
• Frp ønsker «en restriktiv fortolkning» av alminnelig folkerett og internasjonale konvensjoner.
• Stramme inn praksisen i saksbehandling, med mindre vekt på helsemessige forhold, sosiale eller humanitære forhold ved retursituasjonen og barns beste, mer vekt på integreringshensyn.
• Bare de som har et «reelt» beskyttelsesbehov skal innvilges asyl.
• De vil mottak i land i asylsøkerens hjemregion.
• Etablere lukkede mottak for asylsøkere som ikke samarbeider om å framskaffe ID-papirer, som vurderes å utgjøre en sikkerhetsrisiko, eller som skal returneres.

Generelt
• Innføre grensekontroll hvis det foreligger trussel mot offentlig orden eller indre sikkerhet.
• Øke botidskravet for oppholdstillatelse fra tre til seks år.