Ny politidirektør

- Har ingen magiske evner

Benedicte Bjørnland gru-gleder seg til å ta fatt på jobben som politidirektør. Hun skal gjenskape tilliten til politiet – både hos befolkningen og internt i politiet.

OPPDRAG: - Min oppgave er å tjene befolkningen og bidra til å få et best mulig politi. Oppdraget mitt får jeg fra politisk nivå. Jeg kommer til å være faglig, og ikke servil, i mine råd tilbake, sier Benedicte Bjørnland – Norges nye politidirektør.

Foto: Henning Lillegård
OPPDRAG: - Min oppgave er å tjene befolkningen og bidra til å få et best mulig politi. Oppdraget mitt får jeg fra politisk nivå. Jeg kommer til å være faglig, og ikke servil, i mine råd tilbake, sier Benedicte Bjørnland – Norges nye politidirektør. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forventningene til Benedicte Bjørnland er store. PST-sjefen ble håndplukket til å «rydde» opp i politiet. 53-åringen som opprinnelig kommer fra Lier utenfor Drammen skal få politiet til å fungere som en moderne og effektiv etat i kampen mot kriminalitet.

Etter snart sju år i hysj-hysj politiet, er det Bjørnland som skal få den omstridte politireformen til å fungere. Onde tunger – både i politiet, den politiske opposisjonen og i distriktene - har foraktelig kalt politireformen for fjernpolitireformen, mens regjeringen har insistert på at de har startet en nærpolitireform.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer