- Har ingen skjult formue

Finance Credit-tiltalte Trond G. Kristoffersen nekter for at han har en skjult millionformue i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bostyrene som jakter på midler etter Finance Credit-skandalen, er fortsatt på leit etter verdier i både Norge og utlandet.

I går fastslo Dagens Næringsliv at advokat Kjell Dagestad, bobestyrer for Kristoffersens personlige konkurs, har funnet verdier for om lag 74 millioner kroner.

Konto

Blant annet skal bostyret ha funnet en konto i en bank i London. Innskuddet er på 835000 pund - om lag 9,2 millioner kroner.

Ifølge advokat Tor M. Kindem, som har overtatt som forsvarer for Trond G. Kristoffersen, er dette et innskudd Kristoffersen har forklart og gjort greie for til Økokrim.

Dagbladet får bekreftet at Kristoffersen allerede i et av de første avhørene med Økokrim forklarte seg om kontoen i Coutts Banks filial på Isle of Man.

Egen konto

Gjennom selskapet Lily Bridge Holding Ltd. ble det lånt penger i Coutts Bank i London. De vel ni millioner kronene skulle brukes til finansiering av en eller to leiligheter i London.

Overfor Dagbladet blir det påstått at årsaken til at vel ni millioner norske kroner står på kontoen i banken, er at pengene skal være en sikkerhet for bankens finansiering av leilighetene.

Selv om det var selskapet Lily Bridge Holding Ltd. som lånte pengene, står innskuddet nå på Trond G. Kristoffersens personlige konto i Coutts Banks filial på Isle of Man.

Angivelig fordi filialen på Isle of Man gir høyere rente.

Verdier

Bostyrene som jakter på verdier i Finance Credit og Trond G. Kristoffersen og Torgeir Stensruds personlige konkurser, skal ikke ha funnet verdier som er ukjente for Økokrim.

Av verdier i Kristoffersens bo vises det til huset på Snarøya, verdsatt til cirka 14 millioner kroner, og til Kristoffersens hytte i Sandefjord - verdt 10 til 12 millioner kroner. Også to leiligheter (verdt 25 og 9 millioner kroner) i London skal være «funnet». Eiendommer Økokrim for lengst har kartlagt.