Hemsedal kommune:

Har ingen smittede - vedtar munnbindpåbud

Hemsedal kommune har per onsdag ingen kjente smittetilfeller, men vedtar likevel å innføre påbud om bruk av munnbind. De venter innrykk i jula.

VENTER INNRYKK: Hemsedal kommune venter innrykk i jula, og har dermed vedtatt å innføre påbud om munnbind på offentlig sted. Foto: Halvard Alvik / NTB
VENTER INNRYKK: Hemsedal kommune venter innrykk i jula, og har dermed vedtatt å innføre påbud om munnbind på offentlig sted. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Formålet med forskriften er å hindre eller begrense spredning av SARS-CoV-2 i en periode med «forventet økning i antall mennesker som oppholder seg i kommunen.»

- Etter en konkret helhetsvurdering har kriseledelsen vedtatt en midlertidig plikt for alle til å bruke munnbind der det ikke kan holdes en meters avstand, begrunner kriseledelsen i kommunen i en pressemelding.

Påbudet trer i kraft fra fredag 19. desember klokka 00.00 (natt til fredag) og til og med 3. januar. Det kommer i tillegg til de nasjonale tiltakene.

Holder fingeren på pulsen

Hemsedal kommune har registrert totalt 16 smittetilfeller siden pandemien brøt ut i Norge, viser Folkehelseinstituttets (FHI) oversikt. Ifølge kommunens egne oversikt, har de ingen kjente smittetilfeller per onsdag. 19 personer er friskmeldte.

- Dette handler om å holde fingeren på pulsen, og vurdere de tiltak som til enhver tid kan bidra til å holde smitten nede. Vi er en liten reiselivs- og landbrukskommune, som ofte får besøk av hyttefolk og turister. Forrige helg åpnet også skisenteret for sesongen, og vi ser allerede nå at flere personer har ankommet, sier smittevernoverlege i Hemsedal kommune, Camilla Cecilie Underland, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer