MINDRE PROVOSERENDE: - Vi vil nok være mindre provoserende. Men politikken ligger fast, og jeg mener at vi ikke har noe spesielt å skamme oss over, sier Frp's ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen til Dagbladet. Foto:Erik Berglund
MINDRE PROVOSERENDE: - Vi vil nok være mindre provoserende. Men politikken ligger fast, og jeg mener at vi ikke har noe spesielt å skamme oss over, sier Frp's ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen til Dagbladet. Foto:Erik BerglundVis mer

- Har ingenting å skamme oss over

Men nå skal Carl I. Hagen prøve å være mindre provoserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet har ingenting å skamme seg over i innvandrings- og islamdebatten, sier ordførerkandidat Carl I. Hagen.

Etter terroren har politikere fra flere partier sett sine tidligere uttalelser i et nytt lys. Frp-leder Siv Jensen har oppfordret alle til å gå i seg selv, og sagt at hun selv angrer på enkelte formuleringer.

Det gjør ikke forgjengeren Carl I. Hagen.

- Jeg har tenkt gjennom det og har ingen eksempler, nei, sier Hagen til Dagbladet.  

Provokasjoner Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Oslo mener heller ikke at andre i partiet har noe å skamme seg over i innvandrings- og integreringsdebatten. Diskusjonen går nå i Frp om hvordan partiet skal ordlegge seg i disse spørsmålene etter terrorangrepet.

- Vi kan ikke legge lokk på noen debatter. Alle utfordringer og problemer Norge hadde før 22. juli, har vi fremdeles. Men tonen vil nok være annerledes i alle politiske debatter, sier Hagen.

- Vi vil nok være mindre provoserende. Men politikken ligger fast, og jeg mener at vi ikke har noe spesielt å skamme oss over, sier Hagen.  

Gruer seg Selv har Hagen laget seg et forsett om å unngå personkarakteristikker i valgkampen som begynner i dag.

- Jeg har som intensjon å la være å bruke karakteristikker av politiske konkurrenter. Jeg vet jo ikke hvordan det ser ut om en uke, men det er min intensjon nå, sier han.

Carl I. Hagen roser Oslos ordfører Fabian Stang for måten han har håndtert situasjonen etter terrorangrepet, men vil ikke kommentere om hans egne sjanser til vervet nå er svekket. Hagen erkjenner også at Arbeiderpartiet har ekstra stor sympati i velgermassen nå, men mener at valgkampen uansett blir avgjørende for valgresultatet.

- I en slik situasjon kommer man nærmere hverandre, og legger vekt på det som er felles.    

Hagen sier videre at han har delte følelser for valgkampen som starter i dag.

- På den ene siden gleder jeg meg til å komme i gang. På den andre siden gruer jeg meg. For det er en utfordring. Det er ukjent terreng. Ingen vet hvordan situasjonen er i valgkampen om en uke.

- Hva gruer du deg til?

- Hvordan folk reagerer når vi holder politiske taler om følsomme emner, der vi også av og til er nødt til å si at vi er usikre på om det våre konkurrenter sier er holdbart.