- Har inngått ny avtale. Nå kan evakueringen av Aleppo fortsette

Fortsetter evakueringen som ble stanset fredag ettermiddag.

FORTSETTER: Evakueringen av sivile og opprørere fra Øst-Aleppo kan gjenopptas etter at en ny avtale er inngått, ifølge NTB. Evakueringen ble midlertidig stanset i går. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FORTSETTER: Evakueringen av sivile og opprørere fra Øst-Aleppo kan gjenopptas etter at en ny avtale er inngått, ifølge NTB. Evakueringen ble midlertidig stanset i går. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Evakueringen av sivile og opprørere fra Øst-Aleppo kan gjenopptas etter at en ny avtale er inngått, ifølge Hizbollah-geriljaen og eksilgruppen SOHR.

Det melder NTB.

Evakueringen ble stanset fredag ettermiddag etter at nødhjelpsorganisasjoner fikk beskjed om å trekke seg ut av Aleppo inntil videre.

- Den nye avtalen gjør det mulig å fullføre evakueringen fra de gjenværende opprørskontrollerte delene i Øst-Aleppo, opplyser Al-Farouk Abu Bakr, en talsmann for opprørerne i Øst-Aleppo, til fjernsynskanalen Al Arabiya al-Hadith lørdag formiddag.

Aleppo-evakueringen ble innstilt fredag etter meldinger om beskytning fra både regjeringsstyrker og opprørere. Inntil da hadde flere tusen mennesker blitt evakuert fra Øst-Aleppo.

Avtalen omfatter evakuering fra de to sjiamuslimsk-dominerte landsbyene al-Foua og Kefraya som er beleiret av opprørere i Idlib-provinsen.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights dreier det seg om evakuering av rundt 4000 personer fra al-Foua og Kefraya. Evakueringen skal etter planen starte lørdag.

Avtalen omfatter også evakuering av sårede fra byene Madaya og Zabadani som er kontrollert av regjeringsvennlig milits nær grensen til Libanon, melder Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer