Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har inntatt Fallujah

Amerikanske styrker møtte mindre motstand enn forventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Falluja skal renskes for terrorister

(Dagbladet.no): De amerikanske forsvarsstyrkene har ifølge en amerikansk militærkilde inntatt hjertet av Fallujah.

Klokken 15.15 har soldatene tatt over de sentrale kontrollpunktene i byen. Kun en dag etter at storoffensiven startet.

En gruppe muslimske terrorister, som knyttes til al-Qaida-nettverket, skal ha søkt tilflukt i byen sammen med irakiske rebeller.

Dette er det tredje forsøk hittil i år på å innta byen som regnes som kontroll- og kommandosentral for landets terrornettverket ledet av jordaneren Abu Musab al-Zarqawi.

Lokalbefolkningen hardt rammet

Nyhetsbyrået Reuters melder om at mange av Fallujas 300.000 innbyggere har flyktet fra byen for å unngå de amerikanske luftangrepene.

Sivilbefolkningen, som har blitt redusert til 50.000, har fulgt USAs fremgang fra sine hjem.

Det er strømbrudd og innbyggere må bruke kerosinlamper etter mørkets frembrudd. Tilgangen på mat og medisiner begynner å bli knapp siden de fleste butikkene har allerede vært stengt i seks dager.

Nekter å gi opp

Geriljaen, som befinner seg i området, har benyttet muligheten til å angripe andre byer, mens det massive offensiven har pågått i Fallujah.

Mer enn 60 mennesker har blitt drept i Bakuba og de nærliggende byene siden mandag kveld.

Fire mennesker døde, og mange ble skadet da opprørere angrep to politistasjoner nær Bakuba tidligere i dag. 11 mennesker skal også være omkommet etter tre terrorhandlinger i hovedstaden.

Presidenten for den midlertidige styresmakten i Irak har innført portforbud i Bagdad på ubestemt tid. Portforbudet, som trer i kraft umiddelbart, gjelder hver kveld fra klokken 22.30 til fire.

<B>SLOSS FOR HVER METER:</B> Et bilde fra et videoopptak som dokumenterer fremgangen til de samlede amerikanske og irakiske styrkene inn i hjertet av Fallujah.
<B>FLERE SKADET I ANGREPET:</B> Her frakter de amerikanske soldatene en av sine kolleger ut av kampområdene i den sunnimuslimske byen Fallujah.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media