Har jobbet i Sierra Leone siden 2009: - Jeg har sett barn som har dødd

Silje Lehne Michalsen (30) reiste allerede i 2009 ned til Sierra Leone for å gi den fattige delen av befolkningen helsehjelp.

SÅ BARN DØ: Sammen med en dansk medisinstudent hadde Silje Lehne Michalsen ansvar for en liten avdeling som behandlet under- og feilernærte barn.

«Det er utfordrende og til tider trist. Som da Aminata på to år døde av alvorlig malaria», skrev hun. Foto: LOUISE WADE/WIKIMEDIA COMMENS
SÅ BARN DØ: Sammen med en dansk medisinstudent hadde Silje Lehne Michalsen ansvar for en liten avdeling som behandlet under- og feilernærte barn. «Det er utfordrende og til tider trist. Som da Aminata på to år døde av alvorlig malaria», skrev hun. Foto: LOUISE WADE/WIKIMEDIA COMMENS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en pressekonferanse i ettermiddag ble det kjent at den ebolasmittede norske kvinnen er Silje Lehne Michalsen.

Michalsen har vært til behandling for ebolasmitte på Oslo universitetssykehus siden 7. oktober. Ifølge en rapport fra Leger Uten Grenser, som ble offentliggjort på lørdag, ble medarbeideren smittet i mottaksområdet da hun jobbet i byen Bo i Sierra Leone.

Dit kom hun på oppdrag som lege 2. juni i år. Lørdag 4.oktober følte hun seg dårlig etter jobb.

- Jeg isolerte med på rommet mitt og tok en malaria-test som var negativ. Dagen etter ble det via prøver påvist ebola, sa Michalsen på dagens pressekonferanse.

Hun forteller at oppholdet i Sierra Leone fram til den dagen ble sterkt preget av ebolautbruddet. Det første tilfellet av sykdommen ble oppdaget bare dager etter hun kom til landet.

- Vi bygde et nytt senter i Bo der jeg jobbet to uker før jeg ble syk, fortalte 30-åringen i dag.

Reiste som frivillig til Serra Leone Silje Lehne Michalsen har også tidligere jobbet i Sierra Leone. I 2009 begynte hun å jobbe ved Masanga hospitalet i det vestafrikanske landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer