HASTEMØTE: Det er kalt inn til hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter at Russland reagerte sterkt på at Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov erklærte at han ville sette inn militære styrker i en «fullskala antiterroropersjon». Her er Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin avbildet ved en tidligere anledning. Foto: Reuters/Shannon Stapleton/NTB Scanpix
HASTEMØTE: Det er kalt inn til hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter at Russland reagerte sterkt på at Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov erklærte at han ville sette inn militære styrker i en «fullskala antiterroropersjon». Her er Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin avbildet ved en tidligere anledning. Foto: Reuters/Shannon Stapleton/NTB ScanpixVis mer

Har kalt inn til hastemøte i FNs sikkerhetsråd om Ukraina

Etter dramatisk dag i Øst-Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FNs sikkerhetsråd har kalt inn til hastemøte om Ukraina-krisen, får nyhetsbyrået Reuters opplyst av en diplomat.

Det er Russland som har tatt initiativ til møtet, etter at de reagerte kraftig på at Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov erklærte at han ville sette inn militære styrker i en «fullskala antiterroropersjon».

Utenriksminister Sergej Lavrov mener dette er ulovlig.

- Turtsjynovs ordre om å bruke militæret for å undertrykke opprørere er skandaløs.

Russiske myndigheter krever at USA og andre vestlige land må få kontroll på sine «uregjerlige» allierte i Kiev, og utviklingen i Ukraina avhenger av dette.

«Nå er det vestens oppgave å forhindre borgerkrig i Ukraina» skriver russisk UD i en pressemelding.

Hastetmøtet skal avvikles klokka to i natt norsk tid.