Har Kim Jong-un forelsket seg i nordkoreansk pop-artist?

Den unge diktatoren går ikke i pappas fotspor og har blant annet gjort pizza og pommes frites lovlig.

MYSTERIEKVINNEN: Kim Jong-un har vakt oppmerksomhet ved å bli avbildet med denne kvinnen på ulike arrangementer. Kvinnen har vært offer for mye spekulasjon, og er trolig Kims gamle flamme, popstjernen Hyon Song-Wol. Foto: EPA/Yonhap/NTB Scanpix
MYSTERIEKVINNEN: Kim Jong-un har vakt oppmerksomhet ved å bli avbildet med denne kvinnen på ulike arrangementer. Kvinnen har vært offer for mye spekulasjon, og er trolig Kims gamle flamme, popstjernen Hyon Song-Wol. Foto: EPA/Yonhap/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å oppheve forbudet mot pizza og pommes frites, i tillegg til å tillate kvinner å bruke øredobber og gå i langbukser, virker kanskje ikke som drastiske tiltak for omverdenen.

Men i et samfunn som Nord-Korea er bare bildene av Kim Jong-un og en mystisk kvinne mens de ser på Mikke, Minni og andre amerikanske helter oppsiktsvekkende endringer - og vitner om en diktatorsønn som tør å gå egne veier.

Pop-stjerne Den mystiske kvinnen har siden hun først ble avbildet sammen med den unge diktatoren vært objekt for spekulasjon i vestlige medier: Er det kona? Kjæresten? En venn? En rådgiver? Eller en ukjent søster?

Kledd i en elegant drakt med moderne snitt, minnet den vakre kvinnen mest om en av førstekvinnene man ser i vesten. En slags nordkoreansk versjon av Michelle Obama, Samantha Cameron, Ingrid Schulerud eller Carla Bruni?

Britiske Daily Telegraph siterer sørkoreanske etterretningskilder på at kvinnen er Hyon Song-wol, en «populær» artist i et band som har hatt hits som «I Love Pyongyang» og «We are Tropps of the Party». Og ja, det er regimet som bestemmer hva som er populært i det lukkede landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer