Åpenhjertig Støre:

- Har kjent på motløshet

Ap-lederen innrømmer at han har kjent seg ensom og motløs. Han sier det har vært viktig å ha en familie å komme hjem til.

MOTLØS: Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller at han har vært langt nede i perioder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MOTLØS: Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller at han har vært langt nede i perioder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Det er i siste episode av podkasten Bertrands Univers at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre snakker ut om livets opp- og nedturer. Programleder Erik Bertrand Larssen har selv vært åpen om at han gikk på en smell og ble avhengig av smertestillende.

Episoden kan du høre her.

Har følt seg ensom

- Har du kjent på sårbarhet - det å være alene, redd, føle at man er nede i grøfta, spør Bertrand.

- Jeg svarer ja på det, begynner Støre.

- Jeg tenker på meg selv som en ganske følsom person. Jeg er oppvokst i et veldig sånt følelseshjem med to eldre søstre og en tilstedeværende mor. Det var veldig åpenhet om følelser og snakk og «ta det ut», forteller Støre videre.

- Med mye temperament så kunne det være fra barnsben og oppover oppturer og nedturer.

- Jeg har kjent på, som alle mennesker gjør, perioder med ensomhet, motløshet og den type ting.

Støre understreker at han ikke har opplevd å være så langt nede som det hans intervjuer har vært.

Politisk berg-og-dal-bane

- I forhold til det du er ærlig og beskriver, at du har opplevd at du får en type sammenbrudd, det kan jeg ikke si at jeg har opplevd.

Jonas Gahr Støre har definitivt vært gjennom oppturer og nedturer som Ap-leder. Han startet i vervet som ubestridt leder og fløy skyhøyt på målingene våren 2017.

LANDSMØTE: Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk hardt ut mot høyresideparitene i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte. Video; Arbeiderpartiet Vis mer

Samme høst ledet han Arbeiderpartiet til et historisk dårlig valgresultat. Like etterpå måtte han lede partiet gjennom en ny krise etter metoo-varslene mot nestleder Trond Giske, og forsøke å samle det som så ut som et splittet parti.

Til Erik Bertrand Larssen forteller Støre at det er viktig for ham å ha noe som er bare hans, som han kan søke tilbake til når det stormer som verst.

- Noe å gå tilbake til

- Jeg tror det er viktig å ha noe som er litt sånn uforanderlig i midten da. Som du liksom kan holde fast ved. Slik at du kan ta de oppturene og nedturene.

- Særlig i politikken tror jeg det er viktig. Der du er engasjert i så mange menneskers liv, med mange krav og forventninger. Du klarer noe og du klarer ikke andre ting. Så må du ha noe som du kan gå tilbake til som er bare meg, og bare mitt. En liten sånn sfære som jeg kan holde fast ved. Det har vært viktig for meg.

Støre forteller at familie og et trygt hjem har vært noe av det han har søkt tilflukt i under nedturene.

- Familie er viktig, ta vare på den, være nær den. Og så er det er noen verdier, knyttet til verdier som at vi har ansvar for hverandre, utdyper Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer