I SORG: Venninner og bekjente har i dag lagt ned blomster, lys, bilder og minneord ved kafeen hvor Lisa Holm jobbet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
I SORG: Venninner og bekjente har i dag lagt ned blomster, lys, bilder og minneord ved kafeen hvor Lisa Holm jobbet. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

«Har kjørt scooter her både dag og natt i alle år, uten å noen gang tenke at det skulle vært utrygt»

Kan ikke begripe at Lisa Holm (17) skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLOMBERG (Dagbladet): Mens politiet fortsatt jobber ved steinhuset der tre personer ble pågrepet fredag kveld, møtes flere titalls unge og gamle noen hundre meter unna for å legge ned blomster ved kafeen der Lisa (17) sist ble sett i live. 

- Jeg prøver bare å begripe det som har hendt, sier en bekjent av familen til Lisa. 
- Kjører scooter hver dag Hun ønsker ikke navnet sitt i avisa, men sier til Dagbladet at hun, i behov for å forstå, bare har blitt sittende på benken utenfor kafeen der Lisa jobbet søndag kveld. 
Titt og stadig kommer det enda flere mennesker til plassen for å legge ned blomster, tenne lys og legge ned brev. 
«Jeg kan ikke begripe det som har hendt deg», skriver en.
- Jeg er oppvokst her, og har kjørt scooter både dag og natt i alle år, uten å noen gang tenke at det skulle vært utrygt, sier Clara, som kom på sykkel for å se på blomsterhavet.  

LEGGER NED: Stadig flere personer kommer til Blomberg for å legge ned blomster til minne om Lisa. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEGGER NED: Stadig flere personer kommer til Blomberg for å legge ned blomster til minne om Lisa. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det var det Lisa Holm skulle den kvelden hun ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem fra jobb. I stedet fant politiet scooteren hennes med nøkkelen fortsatt i tenningen. 

Det er foreløpig ukjent hva som skjedde fra da og til da Lisa ble funnet død fredag kveld.  
- Det er så fredelig - Saken om Lisa er alt folk snakker om. Det blir så rart når alle TV-kanalene og avisene skriver om og viser bilder fra steder man kjenner. Sånt skal jo ikke skje her, det er så fredelig, idyllisk og fint, sier Clara. 
Selv flyttet hun som voksen ut av den fredelige byen utenfor Lidköping, men sier familien, naboer og venner har vært med å søke etter Lisa hele uka. 
- Det er vanskelig å forstå hvordan noe slikt kunne skje her, sier hun. 
Kvinnen som satt på benken utenfor kafeen der Lisa jobbet, sier sammen med sin venninne at det som skulle være en fin helg, ble så brått tragisk.  
- Det er jo prinsebryllup, og snart er det Midtsommarafton. Men det er ingen god stemning her nå. 
Var mistenkelige Vi prøver uansett å holde sammen, å vise hverandre kjærlighet og støtte hverandre i den vonde tida, sier de to til Dagbladet. 
Fredag kveld i 19.45-tida pågrep politiet tre personer i 30-åra som beskrives som gjestearbeidere. To menn er siktet for drap mens kvinnen er siktet for å ha skjult en forbrytelse. 

BLOMSTERHAV: For 17 år gamle Lisa Holm, som ble meldt savnet søndag og funnet død fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLOMSTERHAV: For 17 år gamle Lisa Holm, som ble meldt savnet søndag og funnet død fredag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

I 17-tida lørdag er det fortsatt krimteknikere på plass utenfor boligen. Det skal det være i lengre tid framover, ifølge politiet, som møtte pressen klokka 13.30 lørdag.

Da forklarte de hvordan og hvorfor de pågrep de tre utelandske arbeiderne i går.  
De tre framstilles for varetekt i løpet av uka. Det er foreløpig ikke kjent hvordan de stiller seg til siktelsene.