Har klaget Tines skolemelkordning inn for forbrukerombudet

Klageren mener Tines skolemelkordning er ulovlig markedsføring mot barn.

TIDLIG KRØKES: Nesten alle norske skoler tilbyr skolemelk. Rundt 36 prosent av elevene er med på den frivillige ordningen. Nå har blogger og vegetarianer Hilde Valbjørn Hagelin klaget Tine og skolemelkordningen inn for Forbrukerombudet for å være ulovlig markedsføring mot barn. Foto: SCANPIX
TIDLIG KRØKES: Nesten alle norske skoler tilbyr skolemelk. Rundt 36 prosent av elevene er med på den frivillige ordningen. Nå har blogger og vegetarianer Hilde Valbjørn Hagelin klaget Tine og skolemelkordningen inn for Forbrukerombudet for å være ulovlig markedsføring mot barn. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er blogger og vegetarianer Hilde Valbjørn Hagelin som har klaget inn Tine for Forbrukerombudet.

I klagen, som ble sendt tidligere i februar, viser Hagelin til at «Tines overårdnede formål med skolemelkordningen er å rekruttere barn til melkedrikking».

Hun viser til dokumentene «Evaluering av skolemelkordningen» og «Innspill til et mandat for evaluering av skolemelkordningen». Der går det ifølge klagen fram at:

• Hovedformålet med skolemelkordningen er at den skal bidra til en positiv holdning til melk blant barn og unge.• At skolemelk er bra for rekruttering til videre melkedrikking.• At forbruket av melk er fallende, og at skolemelk er et viktig virkemiddel for å bremse trenden.• At skolemelken er viktig for å opprettholde volumet blant fremtidige melkedrikkere.

«Det framgår med tydelighet at Tine og Melk.no har en bevisst strategi om å rekruttere unge melkedrikkere gjennom skolemelkordningen (...) Derfor ønsker Tine å satse videre på virkemidler som i all hovedsak er ment å påvirke barn», skriver Hagelin, og mener at Tines virksomhet rammes av markedsføringslovens kapittel 4, som dreier seg om markedsføring rettet mot barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer