<strong>FORSKER:</strong> Peter Kremsner fra forskerteamet ved Tübingen-universitetet som har utarbeidet vaksinen. Foto: MICHAEL LATZ / DPA / NTB SCANPIX
FORSKER: Peter Kremsner fra forskerteamet ved Tübingen-universitetet som har utarbeidet vaksinen. Foto: MICHAEL LATZ / DPA / NTB SCANPIX Vis mer

Har klart å lage malariavaksine som virker

Kan komme på markedet allerede til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdens første vaksine mot malaria er en realitet, etter fire år med forskning, opplyser en gruppe tyske leger. Vaksinen kan komme på markedet allerede til høsten.

Vaksinen, som foreløpig kalles RTS, S, ble gitt til 1500 spedbarn og småbarn i flere afrikanske land. De ble senere undersøkt, og mellom 26 og 36 prosent av dem var blitt immune mot sykdommen, opplyser Peter Kremsner ved universitetet i Tübingen, i en artikkel i legetidsskriftet The Lancet.

Dersom de siste testresultatene bekrefter funnene, betyr det at vaksinen potensielt kan forhindre flere millioner tilfeller av den dødelige sykdommen hvert år.

Det britiske legemiddelselskapet GlaxoSmithKline (GSK) har allerede søkt europeiske myndigheter om tillatelse til å selge vaksinen.

Millioner av mennesker blir hvert år smittet av malaria, og om lag 600 000 mennesker dør.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer