Har klokkertro på Trøims børstaper

Nesten alle analytikere sier kjøp.

TUNGE TIDER PÅ BØRSEN: For Tor Olav Trøims riggeventyr. Her på fotballkamp sammen med sin Celina Midelfart.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
TUNGE TIDER PÅ BØRSEN: For Tor Olav Trøims riggeventyr. Her på fotballkamp sammen med sin Celina Midelfart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.Vis mer

(Finansavisen): Tor Olav Trøims riggsatsing Borr Drilling har fått gjennomgå på børsen den siste tiden.

På tre uker har aksjen stupt 40 prosent.

Nesten alle sier kjøp

Likevel forsvarer analytikerne sine kjøps­anbefalinger, skriver Finansavisen.

- Innhentingen i riggmarkedet har tatt for lang tid, og nå skjærer aksjemarkedet alle over en kam og priser nesten alle riggselskaper som om de må restrukturere, sier analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier.

Nesten samtlige av de 15 analytikerne som har dekning på Borr Drilling har kjøpsanbefaling på aksjen, ifølge Bloomberg. Dette til tross for at aksjemarkedet ifølge Finansavisen ser ut til å ha mistet troen på Borr - og det meste annet innen rigg.

Mens Borr tirsdag ettermiddag handles til 48,80 kroner på Oslo Børs, ligger analytikerne for tiden ligger inne med et gjennomsnittlig kursmål på 178 kroner.

- Ufortjent mye juling

Borr Drilling opererer i markedet for oppjekkbare borerigger (jack-up), segmentet som ifølge avisen har vist størst bedring siden oljenedturen, foruten flytende rigger i værharde områder som Nordsjøen.

- Jeg synes aksjen, og riggaksjer generelt, har fått ufortjent mye juling med tanke på hvordan det underliggende markedet er. Det underliggende jack-up-markedet bedrer seg måned for måned, og så lenge det gjør det så ser jeg ingen grunn til å endre anbefaling på aksjen, sier analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux.

- Utnyttelsen i jack-up-markedet er på over 80 prosent, og ratene har steget i alle regioner over hele verden, fortsetter han overfor Finansavisen.

- Oljepris største risiko

Daul i ABG Sundal Collier trekker frem oljeprisen som den største risikoen for Borr Drilling, men både han og Olsvik mener ifølge avisen det avgjørende for selskapet blir å få mer av flåten i jobb.

- Borr har ikke problemer med finansiering eller likviditet, men fortsatt er under halvparten av flåten på kontrakt. Det kan ikke selskapet leve med i lengden. Samtidig skrapes det for få rigger i markedet, sier Olsvik til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Satser 100 millioner på rorbuer
Har tapt Fredriksen-gaven på ett år