HÅPER PÅ GJENNOMBRUDD:  Dersom man kan klone menneskestamceller håper forskere å kunne finne kurer og behandlinger for de aller fleste sykdommer og skader. Illustrasjonsfoto: NATI HARNIK / AP PHOTO
HÅPER PÅ GJENNOMBRUDD: Dersom man kan klone menneskestamceller håper forskere å kunne finne kurer og behandlinger for de aller fleste sykdommer og skader. Illustrasjonsfoto: NATI HARNIK / AP PHOTOVis mer

Har klonet stamceller fra mennesker

Tilhengere mener det vil revolusjonere den medisinske utviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske forskere har for første gang klart å bruke en kloningsteknikk for å få skreddersydde embryoniske stamceller til å vokse i ubefruktede menneskelige eggceller. Resultatet er banebrytende, men vekker også bekymring blant motstandere av stamcelleforskning.

Forskere ved New York Stem Cell Foundation Laboratory ville bevise at det er mulig å bruke kloningsteknikken SCNT for å skape embryoniske stamceller som kan matche en pasients DNA.

Forskningsresultatet ble presentert i tidsskriftet Nature onsdag.

Stamceller er celler som ennå ikke er ferdig spesialisert, men som har evnen til å utvikle seg til alle andre av kroppens celletyper.

Tilhengere av stamcelleforskning mener dette er svært viktig og vil revolusjonere den medisinske utviklingen. Dersom man kan klone fram stamceller, håper forskere å kunne finne kurer og behandlinger for de aller fleste sykdommer og skader.

(NTB)