Har knapp ledelse

Stive Mitt Romney prøver å sjarmere republikanske velgere med jeans og rutete skjorter.

I TET: Mitt Romney som her taler på et kampanjemøte i Mason City i Iowa, leder ifølge meningsmålingene kampen blant republikanerne om å bli presidentkandidat. (AP Photo/Charlie Riedel)
I TET: Mitt Romney som her taler på et kampanjemøte i Mason City i Iowa, leder ifølge meningsmålingene kampen blant republikanerne om å bli presidentkandidat. (AP Photo/Charlie Riedel) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DES MOINES (Dagbladet): Romney leder på meningsmålingene dagen før nominasjonskampen for de republikanske presidentkandidatene starter i delstaten Iowa i morgen. Men seieren er langt fra sikker. I en meningsmåling i Des Moines Register nyttårsaften, fikk Romney 24 prosent. Ron Paul ligger på andreplass med 22 prosent, og Rick Santorum, som har vokst kraftig på målingene de siste dagene, fikk 15 prosent.

Pinlige situasjoner Romney anklages for å være en stiv riking som har store problemer med å snakke med vanlige folk. Mer enn én gang har det oppstått pinlige pauser og situasjoner når Romney har forsøkt å møte velgere ansikt til ansikt. Den siste tida har de republikanske presidentkandidatene vært høyt og lavt i Iowa. Delstaten er den første som holder holder primæravstemning. Å gjøre det bra i Iowa er avgjørende for mange av kandidatene fordi det gir nødvendig momentum videre i nominasjonskampen.

Rutete skjorter Romneys tilhengere, som møter opp på valgkampmøtene, er høflige avmålte og langt fra støyende entusiastiske. For mange er han det minste ondet i et felt av middelmådige kandidater. Kristenkonservative velgere liker dårlig at Romney er mormoner, og at han tidligere var en relativt liberal guvernør i Massachusetts. I mange politiske spørsmål har han nærmest snudd 180 grader for å tekkes velgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer