Har kniven på strupen - får politibeskyttelse

Secret Service skal beskytte presidentkandidat Newt Gingrich.

DYSTERT: Selv etter nattens seier i det republikanske nominasjonsvalget i hjemstaten Georgia ser det mørkt ut for Newt Gingrich. Foto: AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI
DYSTERT: Selv etter nattens seier i det republikanske nominasjonsvalget i hjemstaten Georgia ser det mørkt ut for Newt Gingrich. Foto: AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): To ganger tidligere har kampanjen til Newt Gingrich blitt erklært død for så å stå opp fra de døde igjen. Den tidligere speakeren i Representantenes hus håper at det samme skal skje igjen.

Under Supertirsdag vant han som ventet solid i hjemstaten Georgia, som har 76 delegater, men det spørs om det er nok til å gi ham et nytt momentum til å fortsette. Han sliter tungt i nesten alle andre stater og har bare vunnet nabostaten til Georgia, Sør-Carolina, tidligere. Foreløpig har han penger nok til å fortsette valgkampen, men dersom resultatene uteblir vil donasjonene trolig tørke inn.

Samtidig melder nyhetsbyrået Associated Press at Gingrich i løpet av onsdagen vil få beskyttelse fra Secret Service.

Dermed blir han den tredje av kandidatene som får slik beskyttelse etter både Mitt Romney og Rick Santorum. Ron Paul er dermed den eneste som ennå ikke har slik beskyttelse.

Kandidatene kan enten få beskyttelse fordi Secret Service vurderer det som nødvendig utfra trusselbildet, eller de kan selv be om det. Gingrich skal ha bedt om slik beskyttelse en gang i løpet av februar.