Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har «kommandosentral» i familiens stue

Fra Schjetne-familiens stue jobber rundt seks personer døgnet rundt for å organisere det frivillige søket etter Sigrid (16).

NØDT TIL Å DELTA: - Vi er nødt til å bidra. Dette er alle foreldres mareritt, sier Karin Johannessen som er med i den frivillige leteaksjonen. 
Foto: Jo Straube / Dagbladet
NØDT TIL Å DELTA: - Vi er nødt til å bidra. Dette er alle foreldres mareritt, sier Karin Johannessen som er med i den frivillige leteaksjonen. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 12 i går kom beskjeden om at Sigrids forsvinning nå regnes som en krimsak av politiet. Men før politiet informerte pressen var politiet hjemme i stua til familien på Østensjø og informerte om situasjonen.

- Det kom nok ikke som noen stor overraskelse på familien. Etter hvert som tida har gått har det nok sunket inn at denne saken vil endre karakter, med tanke på hvor mange timer som har gått. Men mitt bestemte inntrykk er at de fortsatt tror og håper at hun er i live, sier Geir Strand, familiens talsmann.

I dag fortsetter letingen etter 16-åringen med full styrke.

12 jobber på fulltid I stua på Østensjø er det hektisk aktivitet. Mellom fem og seks personer jobber med å organisere det frivillige søket ut fra dette rommet.

- Vi har et slags operasjonsrom i stua. Der holder vi på med kartene for å holde oversikt over områdene som det har vært søkt i og nye områder. I tillegg er vi i dialog med politiet.

Ved 17.30-tida i går gikk disse personene, som er venner av familien, ut til Østensjø skole for igjen å organisere et nytt søk.

Ved 23-tida møttes de igjen i stua for en oppsummering av dagen.

700 FRIVILLIGE: I går møtte rundt 700 mennesker opp for å lete etter Sigrid. I dag fortsetter søkene.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
700 FRIVILLIGE: I går møtte rundt 700 mennesker opp for å lete etter Sigrid. I dag fortsetter søkene. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

I tillegg til dette arbeidet er det ifølge Strand rundt fem personer som bistår med Facebook-sida på fulltid. Her gjøres blant annet moderering og det følges med på tipsene som kommer inn.

- Det er rundt ti personer som bistår i dette på fulltid, sier Strand til Dagbladet.

Avklarende møte I går ettermiddag, etter pressekonferansen, var familien nede på politihuset på Grønland for å møte Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet. Strand forteller til Dagbladet at familien var fornøyd med møtet, som varte i om lag en time.

- Det var et møte om ståa i saken. De syntes det var veldig avklarende og familien er glad for det. De fikk en større forståelse av arbeidet som har blitt gjort fra politiets side så langt, sier Strand.

- Familien har ingen teori i denne saken selv. De skjermer seg mot nyhetssendinger og leser ikke aviser. De forholder seg bare til politiet.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til Dagbladet at politiet tilbudte familien et møte.

- Vi redegjorde for arbeidet vårt og hvordan vi jobber med saken. De fikk også muligheten til å stille spørsmål, sier Rohde.

I hager 700 frivillige møtte i går ettermiddag opp for å hjelpe til i letearbeidet. I boligområdene rundt barnehagen gikk de inn i hager, løftet på presenninger, lette i kasser med hageputer og brukte stokker i hekker og høyt buskas.

Tvillingsøstrene Karin Johannessen og Bjørg Johannessen er med å lete for andre dag på rad. De bor begge i området og synes det er godt at så mange hjelper til.

- Vi er nødt til å bidra. Dette er alle foreldres mareritt, og jeg håper de kan få svar snart, sier Karin Johannessen, som selv har døtre som har vokst opp i området.

Ungdomsskolen Sigrid Giskegjerde Schjetne nettopp har gått ut fra, Skøyenåsen skole, har åpnet dørene for ungdom som vil samles og for frivillige som trenger en pause og noe å drikke eller spise. Butikker, foreldre og Peppes Pizza har kommet med mat og drikke.

- Selv om Sigrid og hennes venner og klassekamerater er ferdige på skolen, er det viktig for oss å ha åpne dører slik at ungdommen kan møtes. De er kjente elever for oss og de har et forhold til denne skolen. Her har vi også personell som kan ta seg av ungdommen, sier rektor Merete Hansen.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media