Omstridt forening:

Har kostet politiet minst 5 millioner

Utdanningskonferanse, reiseregninger og kurs. Dette er summene som ifølge Politidirektoratet har blitt brukt direkte og indirekte av politiet på Norsk Narkotikapolitiforening siden 2001.

ØVERSTE LEDER: Politidirektør Benedicte Bjørnland har det øverste ansvaret for politietaten. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ØVERSTE LEDER: Politidirektør Benedicte Bjørnland har det øverste ansvaret for politietaten. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

5.176.876 kroner.

Det er totalsummen politietaten siden 2001 kan dokumentere å ha brukt på den private interesseorganisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Beløpet inkluderer tilskudd, utbetalinger og refusjoner for ansatte i forbindelse med NNPF-aktiviteter, som kurs.

Tallene framgår i et dokument Dagbladet har fått innsyn i. Det er utarbeidet av Politidirektoratet (POD) på bestilling fra Rolleforståelsesutvalget, som gransker politiets forhold til NNPF etter anklager om rolleblanding.

Den reelle summen er trolig høyere, da det mangler data fra flere år.

Som blant andre Dagbladet skrev i fjor, viste dokumenter utlevert fra Politidirektoratet etter innsynsbegjæringer fra privatpersonen Jonas Ali Ghanizadeh at NNPF siden 2001 hadde fått til sammen nesten tre millioner i støtte fra politiets eget budsjett til den årlige utdanningskonferansen.

Nå kan vi fortelle at det totale beløpet politiet har brukt på foreningen og dens aktiviteter er mye høyere.

Beskrivelse: Utbetalinger til NNPF over driftsposten 2011-2020. Kilde: Politidirektoratet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.