- Har KrF og Venstre forstått hva de har signert på?

Asylbarnavtalen kan få dramatiske konsekvenser, advarer flyktningorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Asylbarnkrisa truet med å velte hele det borgerlige samarbeidet før KrF og Venstre i går inngikk en asylbarnavtale med regjeringa. KrF og Venstre satte ned foten og krevde bedre forhold for asylbarna.

Men organisasjonen SEIF lurer på om de har forstått hva de har signert på.

- Når de begynner å endre i reglene for familiegjenforening, så kan det få tragiske konsekvenser for utrolig mange barn. De hjelper rundt 60 barn på bekostning av det som på lang sikt kan dreie seg om tusener, sier Georg Schjerven Hansen i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF). Endrer på familiegjenforeningen For å få sakene til rundt 60 asylbarn som ble sendt ut i fjor på nytt, måtte KrF og Venstre gå med på andre innstramminger i asylpolitikken. To av dem er kritiske, ifølge SEIF. Og de mener det verste er familiegjenforeningen.

Flyktningers frist for å søke familiegjenforening med barn eller ektefelle, etter du har fått oppholdstillatelse, er i dag ett år.

- I avtalen har de redusert denne tiden til seks måneder. Og dette vil utvilsomt ramme mange flere barn enn det hjelper. Kort fortalt så finnes det mange gode grunner til at det tar tid å levere en søknad. Og denne endringen vil ramme mange barn som sitter i flyktningleirer i forferdelige forhold rundt omkring, sier Schjerven Hansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer