Har kun fått inn 3 millioner i likestillingsfond

Tolv dager etter lanseringen av Nordeas nye aksjefond, har forvalterne Julie Bech og Audhild Asheim Aabø knapt fått inn penger.

INGEN PANGSTART: I løpet av de første dagene kom det knapt penger inn i Nordeas nye likestillingsfond. Reuters/Chris Helgren/File Photo
INGEN PANGSTART: I løpet av de første dagene kom det knapt penger inn i Nordeas nye likestillingsfond. Reuters/Chris Helgren/File PhotoVis mer

(Finansavisen): På kvinnedagen 8. mars lanserte Nordea et nytt aksjefond med navnet «Global Gender Diversity», som skal kapitalisere på forskning som viser at god kjønnsbalanse i et selskap er positivt for inntjeningen.

Men til tross for at fondet fikk stor oppmerksomhet i pressen, virker ikke investorer å være særlig interesserte – i hvert fall ikke med det første. Forvalterne Julie Bech og Audhild Asheim Aabø (30) startet opp med en forvaltningskapital på 8,8 millioner dollar, penger som banken spyttet inn for at forvalterne kunne sette opp en aksjeportefølje, skriver Finansavisen.

God respons fra kunder

20. mars var forvaltningskapitalen på 9,5 millioner dollar, ifølge Nordea. Altså en økning på 700.000 dollar. Men ifølge banken skyldes omtrent halvparten av økningen verdistigning i porteføljen, slik at kapitalen som kommer fra investorer kun er på rundt 350.000 dollar, tilsvarende rundt 3 millioner kroner.

– Det tar gjerne litt tid før kundene kommer. Det er ikke noe tallfestet målsetning for fondet internt, men vi mener det er et potensial. Det har vært veldig god respons fra kunder så langt, men så gjenstår det å se hvordan dette vil reflekteres i inflow (tegning, red. anm.), sier forvalter Audhild Asheim Aabø, som nå er i mammapermisjon mens hennes kollega styrer fondet.

Fondets årlige forvaltningsavgift er på 1,5 prosent, som er relativt høyt.

Ler av beløpet

Mens en porteføljeforvalter i et annet forvaltningsselskap ler av beløpet Nordea har fått inn, er analytiker Thomas Furuseth i fondsratingbyrået Morningstar mer ydmyk:

- Å starte et fond er mer en maraton enn en sprint. Investorer vil se an avkastningen før de vurderer å plassere penger der, sier han til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Sissener hamstrer aksjer i Norwegian

Tredobling for Brimi-kjøkken