Har kuppet over 20 000 live-sendinger

Nå trues italiensk «kondomprofet» med fengsel hvis han ikke slutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Glem kyllingstuntet til Bård Tufte Johansen. Italienske Gabriele Paolini (33) har strukket strikken noe lenger ved å kuppe over 20 000 liveinnslag på TV.

Han er fryktet og hatet blant italienske TV-journalister som stadig blir tatt på senga av den kondomviftende linselusen. Paulini kaller seg nemlig «prevensjonsprofet» og har gjort det til sitt kall å opplyse om kondombruk og trygg sex etter at en venn døde av aids.

Metoden har gitt den driftige italieneren Guinness rekord i å bryte inn i livesendinger. Han dukker som regel opp bak reporteren, hvor han vifter med kondomer og plakater. Men flere ganger har han tvunget seg mellom reporteren og kameraet, og gjerne innledet samtaler med forvirrede intervjuobjekter.

Banket opp foran ni millioner

I 1995 stakk han et kondom i hånden til pave Johannes Paul II i Roma. I pavens øre skal Paolini, utkledd som speider, ha hvisket: «Deres Hellighet, har De noen gang hatt ereksjon?»

Statskanalen RAIs tidligere Paris-korrespondent Paolo Frajese er kanskje en av dem som hater ham mest. Under et direktesendt innslag fra fotball-VM i Frankrike i 1998 mistet Frajese besinnelsen og banket opp Paolini foran ni millioner seere.

I 2003 avbrøt han semifinalen mellom Roger Federer og Juan Carlos Ferrero i Rome Masters ved å kaste kondomer på spillerne. Han ble til slutt kastet ut, og Federer vant.

Risikerer fengsel

Har kuppet over 20 000 live-sendinger

Men nå kan stuntene få alvorlige konsekvenser for den pr-kåte kondomprofeten. Høyesterett i Italia har idømt ham tre måneders betinget fengsel etter at han kuppet et liveinnslag i beste sendetid på statskanalen RAI i juni 2001, skriver BBC.

Høyesterett fastslår med det at enhver som med vilje tvinger seg inn i en TV-sending selv på et offentlig sted, kan gjøre seg skyldig i et lovbrudd selv om man står helt stille og holder kjeft.

Paolini risikerer å måtte sone straffen hvis han viser seg på skjermen igjen. Noe som kan vise seg å bli vanskelig for en av de mest kjente TV-personlighetene i Italia det siste drøye tiåret.

Mange av Paolinis stunt finner du på YouTube. Start her!

Har kuppet over 20 000 live-sendinger
PR-KÅT: Her skaper Gabriele Paolini oppstuss under semifinalen i Rome Masters i 2003. Tennisstjernene Roger Federer og Juan Carlos Ferrero må ufrivillig ta pause etter at Paolini kastet kondomer på dem. Dette er en av over 20 000 livesendinger- og innslag italieneren har kuppet siden 1995. Foto: Scanpix / privat
PR-KÅT: Her skaper Gabriele Paolini oppstuss under semifinalen i Rome Masters i 2003. Tennisstjernene Roger Federer og Juan Carlos Ferrero må ufrivillig ta pause etter at Paolini kastet kondomer på dem. Dette er en av over 20 000 livesendinger- og innslag italieneren har kuppet siden 1995. Foto: Scanpix / privat Vis mer