Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har lært mye om meg selv

Med favnen full av blomster sjekket programleder Ingvild Bryn ut fra EuroSong-hotellet i går kveld. I tillegg til ros og roser har EuroSong også gitt henne ny kunnskap - om seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant annet dette: At hun har nerver av stål - for Ingvild hadde ikke antydning til skjelvetokter da hun skulle tre fram for 6000 tilskuere og millioner av TV-seere.

- Jeg var spent, men ikke nervøs. Jeg hadde kjempelyst til å gå ut og gjøre jobben, sier hun.

- Har du oppdaget at du egentlig er en entertainer?

- Ja, kanskje det også. Mange spurte meg, litt kritisk, om det fantes noen journalistiske utfordringer i EuroSong. Nei, kanskje ikke, men psykisk og menneskelig har det vært et stort løft, sier Ingvild Bryn

«Ikke engelsk»

I går ble hun stoppet på gata av fremmede som ville gratulere med innsatsen, gratulasjoner som betyr like mye for henne som de mer offisielle.

Og i hvert fall mer enn kritikerne som sa hun var for dårlig i engelsk til å lede en EuroSong-finale.

- Jeg er ikke engelsk. Jeg er norsk. Jeg har bodd et halvt år i USA, og det er min erfaring fra et engelsktalende land. Jeg fikk heller ikke jobben som USA-korrespondent fordi jeg var så veldig god i engelsk, men fordi jeg var god til andre ting, sier hun.

Ingvild Bryn tror det er husmannsånden som henger igjen hos enkelte nordmenn som krever at vi skal snakke engelsk like godt som engelskmennene.

OL-fakkel

Engelsk eller ikke: Etter noen dager og uker med etterarbeid fra EuroSong, drar hun tilbake til Washington. Det er ennå tre år igjen av engasjementet for NRK i USA.

- Det hadde kanskje vært verre at EuroSong var over hvis jeg ikke hadde hatt en så spennende jobb å gå tilbake til.

Det som venter henne i USA er først og fremst sommer-OL i Atlanta og seinere presidentvalget. Det siste skal hun kommentere, det første delta i. Ja, litt i alle fall:

- Jeg skal løpe en etappe med OL-fakkelen i Washington.

- Sjarmøretappen?

- Nei, det er ikke akkurat Bill Clinton som skal ta over fakkelen fra meg.